Diari Més

Obliguen a la promotora a instal·lar una tanca en un edifici abandonat

L’Ajuntament actuarà subsidiàriament si l’empresa no tanca l’estructura de l’edifici de Mas dels Cups

Es tracta d'una estructura de formigó que suposa un perill pels més joves.

Obliguen a la promotora a instal·lar una tanca en un edifici abandonatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona actuarà subsidiàriament en el cas que l’empresa Itaca Habitatge SCCL no instal·li una tanca a l’estructura de l’edifici abandonat al carrer Mas dels Cups, de Sant Ramon. Aquesta ha estat la llarga reivindicació dels veïns: que l’Ajuntament actuï davant d’aquesta «injustícia». I és que aquest esquelet de formigó, situat al cor del barri, suposa un perill pels més joves, que pugen fins a la cinquena planta de l’estructura i es dediquen a fer selfies i a jugar amb la pilota, expliquen els veïns.

L’Ajuntament ha donat l’ordre de posar una tanca a perillosa estructura a l’empresa, Itaca Habitatge SCCL. La constructora té temps d’instal·lar-la fins al dia 30 de gener de 2017. En cas de no fer-ho, l’Ajuntament iniciarà el procediment d’execució de manera subsidiària, «davant l’incompliment de l’obligat», tal com es contempla en l’anunci del consistori, que afegeix que el pressupost calculat per l’empresa Construbert, –encarregada de fer l’obra si l’empresa constructora no respon–, és de 6.872,06 euros i que, «un cop efectuades les obres i conegut el valor real d’aquestes, es remetrà la factura corresponent, a fi de requerir l’ingrés del seu import.

A més, l’Ajuntament ordena a Itaca Habitatge SCCL que, abans del dia 30 de gener de 2017, ha de comparèixer i, «en cas de no fer-ho o de no procedir a tancar el solar, els responsables de la Brigada Municipal i Servei d’Inspecció d’Obres i l’empresa Construbert, degudament assistits per la Guàrdia Urbana, procediran a les obres en qüestió en execució subsidiària».

Aquesta ha estat la llarga reivindicació dels veïns del barri de Sant Ramon, que feia anys que demanaven a l’Ajuntament que actués davant la immobilitat de l’empresa constructora. L’esquelet de formigó, ubicat a un solar del carrer Mas dels Cups, preocupa els veïns, que pensen que suposa un perill pels més joves. Des de fa molts anys, el veïnat demana que es tanqui l’estructura i, en segon lloc, que es netegi el solar que l’envolta, ja que està ple de brutícia i males herbes. «Hi ha brutícia, la gent hi tira la brossa com si es tractés d’un abocador. Per això hi ha rates i insectes», assegurava Pili Andreu, una veïna que viu justament al davant del bloc en qüestió, i afegeix que «els joves del barri pugen a dalt de l’estructura, que no disposa de parets, i un dia es faran mal. Estic cansada de trucar al 112».

Per altra banda, els veïns desconeixen l’estat actual en què es troba l’estructura de formigó, «ja que fa quinze anys que es va construir i viu a la intempèrie», assegurava Andreu, qui afegeix que «el bloc es converteix en punt de trobada per fer botellons i per fumar, sempre amb la música alta». Tot sembla indicar que la llarga reivindicació del veïnat arriba al final, ja que l’Ajuntament ha fet el pas definitiu per demanar a l’empresa constructora que instal·li una tanca i, així, evitar que els joves puguin accedir a l’esquelet de formigó. Per la seva banda, la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán, sempre s’ha mostrat molt crítica amb la immobilitat de l’Ajuntament. Guzmán diu que «estem contents, però creiem que l’actuació arriba tard. Sembla que l’equip de govern posi fil a l’agulla quan la reivindicació surt a la premsa».

Pisos a mig fer

L’estructura de formigó és l’esquelet de l’edifici de cinc plantes que va posar en venda la cooperativa Itaca Habitatge SCCL l’any 2000, després de comprar-li el sòl a Incasòl. La promotora va vendre els pisos sobre plànol i més de quaranta famílies van posar diners, convertint-se així en cooperativistes. Les obres no avançaven i els afectats demanaven explicacions. Però no rebien resposta. El president de la cooperativa va desaparèixer del mapa i, a hores d’ara, els inversors esperen que alguna promotora vulgui comprar el solar i construir-hi.

tracking