Diari Més

Refugiats

Creu Roja Tarragona gestiona l'acollida de 14 refugiats sirians procedents de Grècia

Els nouvinguts ocuparan part de les 22 places de les que disposa Creu Roja Tarragona en la fase de primera acollida

Tarragona obre vint places d'acollida de refugiats

Tarragona obre vint places d'acollida de refugiatsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja a Tarragona gestiona a partir d’aquest dilluns l’acollida de 3 famílies sirianes procedents de Grècia. Aquestes 14 persones ocuparan part de les 22 places de les que disposa la institució a la ciutat en aquesta primera fase d’acollida. Aquesta acció s’emmarca en les necessitats del Programa estatal d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Persones Refugiades, del qual la Creu Roja és una de les entitats gestores des de fa 30 anys.

Un equip de la Creu Roja integrat per una treballadora social, una infermera i una traductora han anat a buscar aquest matí a les famílies procedents de Grècia a l’aeroport de Barajas i els han acompanyat fins a Tarragona. Es tracta de persones reubicades des de camps de refugiats de Grècia que ja tenen tramitada la sol·licitud d’asil. Les places s'ubicaran als pisos que Creu Roja té llogats arreu de la ciutat de Tarragona.

Els nouvinguts rebran una atenció integral que consisteix en l’aprenentatge de l’idioma, per tal que puguin tenir més autonomia, i en l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional. També s’ofereix atenció psicosocial i es duen a terme un seguit d’accions per tal d’aconseguir la inclusió social, formatiu i laboral. El Programa d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Persones Refugiades es completa amb una segona fase, anomenada d'integració, que pretén aconseguir la plena inserció d'aquestes persones a la societat.

La demarcació de Tarragona actualment acull 28 persones en aquesta segona fase. Vint d’elles dormen part del grup que va començar el passat mes de juny a la primera fase d’acollida, i les altres 8 han estat derivades directament a aquesta segona fase d’integració. En la fase d’integració, hi ha tres persones que han estat derivades a Valls. En 12 o 18 mesos aquestes persones han d’aconseguir viure autònomament amb ajuda puntual de la institució per cobrir les necessitats bàsiques i el lloguer de les seves llars. En acabar aquest període, les persones ateses passaran al circuit normalitzat d'atenció al municipi.

70 persones refugiades ateses a Tarragona durant el 2016

La Creu Roja a Catalunya gestiona també el programa estatal d’acollida i integració, a més d’ocupar-se d’una fase prèvia que dura un mes. Per tant, és la entitat que atén les persones refugiades quan arriben a Catalunya, per fer un diagnòstic del seu cas i assessorar-les sobre els primers tràmits per fer la sol•licitud d’asil. Posteriorment se les deriva a l’organització amb què faran tot l’itinerari d’acollida i integració.

La Creu Roja a Tarragona ha atès al llarg del 2016 fins a 70 persones refugiades i sol·licitants d’asil, procedents de països com Ucraïna, Hondures, Pakistan, Síria, Líbia, Gambia, Eritrea, Iraq, Turquia, Somàlia, El Salvador i Veneçuela. Les intervencions s’han centrat en facilitar els tràmits administratius per formalitzar la sol·licitud d’asil, l’acompanyament en processos d’escolarització d’infants i la traducció i tràmits de documents.

tracking