Diari Més

L'Anella comptarà amb un camp de rugbi després dels Jocs del 2018

Després d’anys de reivindicació, el Club Rugby de Tarragona recuperarà la seva localització original per entrenar

El camp de rugbi estarà situat al costat de la piscina olímpica de 50 metres.

L'Anella comptarà amb un camp de rugbi després dels Jocs del 2018Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de l’Anella Mediterrània de Campclar, que acollirà part de les competicions dels Jocs del 2018, comptarà amb un camp de rugbi, que entrarà en funcionament després de la celebració de l’esdeveniment esportiu. Així ho ha confirmat Javier Villamayor, comissionat dels Jocs Mediterranis, qui ha afegit que «el camp estarà construït el 30 de juny del 2017, data límit per tenir enllestits gairebé tots els equipaments de l’Anella».

Aquest camp serà de gespa i es col·locaran dues porteries homologades de rugbi. «Durant els Jocs Mediterranis, aquest espai multiusos servirà perquè els atletes puguin portar a terme els seus entrenaments i estiraments», explica Villamayor, qui recorda que «el rugbi no té competició en els Jocs». Una vegada finalitzat l’esdeveniment esportiu, el Club Rugby de Tarragona, conegut pels Voltors, podran gaudir d’aquest espai per entrenar i disputar els partits. Actualment, els Voltors entrenen a les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona, a la Laboral, però des de fa molts anys reivindiquen el seu camp original, que estava situat al costat del poliesportiu de Campclar. Així doncs, després d’una llarga reivindicació, els Voltors recuperaran el seu camp original una vegada finalitzin els Jocs Mediterranis del 2018.

Segons explica el president del Club Rugby Tarragona, Andrés Lechuga, «fins a l’any 2006 vam entrenar a un camp de Campclar, però quan el Nàstic va pujar a Primera Divisió ens van demanar deixar el camp, perquè l’equip grana pogués entrenar». Els Voltors van anar a parar a la Laboral, on el preu del lloguer era molt car i els costava molts esforços poder pagar-ho. Actualment, el club de rugbi ha crescut i compten amb equips base. «Fa anys que reivindiquem un espai on puguem tenir més visibilitat i on la combinació d’autobusos sigui més àmplia», explica Lechuga, qui afegeix que «l’última notícia que tenim és que l’Anella Mediterrània comptarà amb uns camps de futbol, i un d’ells, el podrem utilitzar. Això ens va dir l’alcalde la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros». Per Lechuga, la notícia de la construcció del camp de rugbi a l’Anella és una bona notícia, però assegura que «actualment, tenim una escola de rugbi amb més d’un centenar de nens. No crec que en tinguem prou amb un camp. És possible que continuem utilitzant els camps del complex educatiu de la Laboral».

Al costat de la piscina

El camp de rugbi estarà situat a la part esquerra de l’Anella, entrant pel carrer Riu Ciurana. Concretament, entre la piscina olímpica de 50 metres i el llac. Els esportistes que utilitzin el camp de rugbi podran utilitzar els vestidors del complex esportiu de Campclar, que estarà totalment reformat.

La zona esportiva del Nàstic

Després dels Jocs, la gran avinguda amb palmeres que travessa l’Anella funcionarà com a zona d’aparcament per accedir al camp de rugbi i als altres equipaments de l’Anella. Ara bé, durant la celebració de l’esdeveniment, l’organització habilitarà un espai, situat darrere del llac, on podran aparcar 1.500 cotxes i 50 autobusos. Després dels Jocs, aquest espai es convertirà en la zona esportiva del Nàstic, on el futbol base del club entrenarà en un futur.

tracking