Diari Més

Veïnal

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada recuperen el local social del barri

La seu està ubicada a la baixada d’Internet i funcionarà per fer activitats i per reunir-se

El cartell de l'antiga associació de veïns encara dóna la benvinguda al local. Però per pocs dies.

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada recuperen el local social del barriCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una llarga reivindicació, l’Associació de Veïns de la Vall de l’Arrabassada i Músics ja tenen local social per celebrar activitats i per reunir-se. Així es va aprovar el passat mes d’octubre, en un plenari del consistori, en el qual es va decidir cedir l’espai i entregar les claus del local a l’entitat veïnal. La seu es troba a la baixada d’Internet, al costat del Centre d’Atenció Primària de Llevant. De fet, s’accedeix al local per l’aparcament del CAP.

La seu està configurada per una planta baixa de 150 metres quadrats amb una sala diàfana amb armaris. L’espai té tres dependències: un despatx, una cuina i els lavabos. «Des de fa uns anys, aquest local només s’utilitzava com a col·legi electoral», comenta Josep Maria Bertran, president de l’Associació de Veïns de la Vall de l’Arrabassada i Músics. L’entitat té la intenció de portar a terme activitats com classes de dansa, tallers de cuina i dibuix, entre altres. A més, l’associació ja tindrà lloc on reunir-se, per organitzar activitats, com per exemple les festes de barri que se celebren a l’estiu.

Pessebres per inaugurar

El passat 20 de desembre, l’entitat veïnal va inaugurar el local amb una exposició de pessebres, que va cedir l’Associació Pessebrista de Tarragona. «Gràcies a aquest local no passarem fred i, en el cas de pluja, podrem celebrar igualment els actes», explica Bertran, qui afegeix que «fins ara, havíem de suspendre activitats per la mala climatologia, ara ja no passarà». El president de l’entitat explica que la intenció és programar xerrades sobre temes d’actualitat, com per exemple el pla de la Budellera. «La setmana que ve ens reunim per programar l’any», conclou Bertran.

La reivindicació dels veïns porta cua. Fins fa uns tres anys, el barri comptava amb dues associacions veïnals. La més antiga, desapareguda fa uns anys, disposava d’aquest local social. L’actual entitat veïnal, –que va néixer més tard– es va conformar amb una caseta situada al Parc de les Lletres Catalanes. «Però no la vam poder utilitzar mai perquè hi havia problemes en la construcció», explica Bertran. Quan l’associació es va assabentar que l’espai de la baixada d’Internet estava disponible, no van dubtar en demanar-ho a l’Ajuntament. «Els regidors no ens feien cas, els hi suplicàvem un espai per poder portar a terme activitats. Vam néixer fa deu anys i en fa més de vuit que no disposem de local social. Ja era hora. Estem molt contents», assegura Bertran.

tracking