Diari Més

Entitats

Onada estrena un menjador social i promou horts a l'Espai de Trobada

La Fundació ofereix tallers a persones discapacitades i serveis de formació per l’ocupació

Onada estrena un menjador social i promou horts a l'Espai de TrobadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai de Trobada que la Fundació Onada gestiona a Campclar ha incrementat les propostes dirigides a persones amb discapacitat i aquest mes de gener ha inaugurat un menjador social. A més, com a resultat de l’èxit assolit pels horts que ha creat en el seu terreny, ara es planteja fer-ne d’elevats, destinats a persones que utilitzen cadira de rodes.

La gerent de la Fundació, Marta Tutusaus, va informar ahir que, des que el centre va obrir portes a Campclar el 2012, «tenim noves oportunitats i podem crear nous serveis». Ara, prop de cinc-centes persones, entre voluntaris, monitors, personal contractat i usuaris s’han fet un lloc en un barri que «ens va acollir amb els braços oberts».

Entre les darreres novetats de la Fundació, Tutusaus va destacar l’apertura d’un menjador aquest mes de gener, portat per treballadors discapacitats. El nou servei està obert a totes les persones que acudeixen a l’Espai de Trobada del carrer Riu Llobregat i, també, a joves estudiants d’entre 12 i 16 anys que pertanyen a famílies amb dificultats econòmiques. Mercè Jiménez, responsable del menjador, va comentar que «acabem de començar aquest servei i ara ve una noia de dotze anys, però volem acollir uns deu estudiants que, a més de dinar aquí, puguin participar de les nostres activitats en l’àmbit d’un pla d’integració social».

Una de les cuineres és María López, qui va dir que «atenem unes seixanta persones, cada dia fem un menú diferent, també de règim, i per a nosaltres és una satisfacció cuinar per a ells».

Horts a petició dels veïns

Marta Tutusaus va destacar la interacció que s’ha establert amb els veïns. Va ser precisament una proposta que va arribar de l’exterior que va derivar en la creació d’horts socials. «En tenim catorze», va dir la gerent, qui va anunciar que «ara volem fer-ne d’elevats perquè s’encarreguin persones en cadires de rodes».

La responsable dels horts, Anna Trillas, va comentar que «teníem un espai a l’aire lliure desaprofitat i ens van proposar dedicar una part a coreu». Els destinataris «són veïns que, d’aquesta manera, poden tenir accés a aliments frescos que ells mateixos han cultivat», va dir.

La Fundació també organitza activitats de cuina, artístiques, de noves tecnologies i de salut i benestar. «Les activitats van canviant. Aquest dimarts va començar una de rebosteria», va explicar Marta Tutusaus.

Onada estrena un menjador social i promou horts a l'Espai de TrobadaCedida

tracking