Diari Més

Turisme

Les visites turístiques van augmentar un 12 per cent l'any passat a Tarragona

Les vint-i-quatre entitats que formen part del Conveni Corner disposaran de 237.000 euros per invertir el 2017

Els signants del Conveni Corner es van fer una foto de família a les escales la Diputació.

Les visites turístiques van augmentar un 12 per cent l'any passat a la ciutatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les visites turístiques van créixer un 12 per cent l’any 2016 a la ciutat, va informar ahir la presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, Immaculada Rodríguez, en el curs de la signatura del Conveni Corner de la Costa Daurada, del qual en formen part tretze ajuntaments, tres consells comarcals i vuit entitats del territoria.

Rodríguez va afirmar que el 2016 va ser un any «molt positiu» i espera poder millorar l’afluència de turistes a la ciutat el 2017. A més, va informar que «també va augmentar un set per cent el nombre d’excursionistes», per la qual cosa s’estima que va visitar la ciutat prop d’un milió de persones.

La presidenta del Patronat va informar que Tarragona «ha consolidat els mercats més afins, com són el francès i l’alemany, que practiquen el turisme familiar», i al llarg del 2017 «volem créixer pel que fa al mercat nacional, fidelitzant el turisme de zones com Barcelona, Madrid, Aragó o València».

La regidora de l’ajuntament tarragona va fer aquestes declaracions en el marc de la signatura del Conveni Corner, acte celebrat a la Sala Santiago Costa de la Diputació. El president del Patronat de Turisme de l’ens supracomarcal, Martí Carnicer, va remarcar que el Conveni Corner «arriba a la catorzena edició», una mostra de què «aquest model de participació fa anys que funciona i té tota la vigència». Aquesta fórmula permet «fer una promoció de manera col·lectiva en fires, millorant els costos i la gestió», va dir Carnicer, qui també va destacar la importància del treball conjunt «dels sectors públic i privat».

El pressupost

El Conveni Corner disposa d’un pressupost de 237.000 euros, dels quals el Patronat de Turisme de la Diputació aporta 137.000 i la resta les entitats que hi participen. El 57 per cent d’aquesta quantia es destina a projectes de comunicació, campanyes de promoció i de màrqueting, i el 43 per cent restant a assistir-hi a fires com Fitur, des d’on es promocionen els productes que ofereix la Costa Daurada. «Els objectius que es persegueixen són promocionar els atributs de la marca i els dels ajuntaments», va remarcar Carnicer. Els municipis presents en el Conveni Corner de la Costa Daurada són Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, Altafulla, Calafell, Creixell, Mont-roig del Camp, Roda de Berà, Torredembarra, l’Hospitalet de l’Infant, el Vendrell i Vila-seca.

Més turistes

La previsió és que el 2017 sigui un bon any turístic per les comarques tarragonines. El president de la Diputació, Josep Poblet, va manifestar que «un dels nostres objectius és consolidar l’augment del nombre de turistes, que el 2016 va ser del 9 per cent, i construir una destinació turística a escala mundial».

Poblet va destacar de manera especial la incidència que tindrà l’aprovació de la construcció del Centre Recreatiu i Turístic de Port Aventura i el fet que «un cop superat l’ensurt que en va donar el Campanille –per l’incendi de la instal·lació–, el 7 d’abril s’inaugurarà aquest nou actiu» que representa Ferrari Land. «Això és parlar de la lletra grossa, però cal destacar que tots els municipis posen el que poden a favor de la causa». Amb la signatura del Conveni Corner «sumen forces i tenim més musculatura», va dir el president de la Diputació.

tracking