Diari Més

Comerç

Nou anys després, el Mercat Central obrirà portes el pròxim 16 de març

La decisió es va prendre la setmana passada durant una reunió amb la comissió negociadora i es va decidir aquest dia després d’escoltar els paradistes

Les obres van lentesx

L'empresa adjudicatària les obres del Mercat Central ha presentat un ERO i deu 2.000 MEURCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns ha estat un dia històric pels tarragonins. Després de nou anys d’obres, el nou edifici del Mercat Central de Tarragona tornarà a obrir les seves portes el pròxim dijous 16 de març. Així ho ha anunciat la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. Han estat moltes les dates dites per obrir les noves instal·lacions, però la d'aquest dilluns ha sonat més convincent que mai. Encara no se sap l’hora d’inauguració, ni tampoc quins actes es prepararan per a la celebració. Però el que està clar és que el pròxim 16 de març, des de primera hora del matí, el nou Mercat Central entrarà en funcionament.

Segons ha explicat la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, la decisió es va prendre el passat dimecres durant una reunió de la comissió negociadora, formada per Espimsa, l’Associació de Venedors del Mercat Central, Mercadona, i representants del consistori, entre altres. «Després d’analitzar les opcions, vam creure que el dia adequat per obrir i inaugurar era el dijous 16 de març. Arribarem amb les condicions òptimes», explica Ferrando, qui va afegir que «és un dia històric, mèrit de tots aquells que hem fet possible l’obertura». Cal recordar que, entre una cosa i l’altra, el Mercat Central ha costat 46 milions d’euros.

El nou Mercat Central obrirà les seves portes amb set parades buides. De les 69 parades que van entrar a l’envelat provisional, només es traslladaran, de moment, 40. En total, a l’interior del mercat, hi haurà 48 parades. Una és la d’Espimsa, i les set restants encara s’han de licitar. És per això que Maria Virgili, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, ha explicat a Diari Més que «estem contents que hi hagi data i, a més, aquesta ens la creiem. Però seguim demanant a l’Ajuntament que s’adjudiquin les set parades encara buides. Ens van dir que es licitarien al desembre i encara estem esperant. Des d’un primer moment, vam dir que volíem obrir el nou edifici amb totes les parades en funcionament. Per nosaltres és molt important. Necessitem una resposta de l’Ajuntament».

En aquesta mateixa línia, la presidenta d’Espimsa i regidora, Elvira Ferrando, ha assegurat que «tinc total confiança en què, una vegada estigui obert el mercat, el públic objectiu s’interessarà per les parades i els locals buits, –cal recordar que, a la planta baixa, hi ha encara set locals comercials per licitar–», i va afegir que «jo he visitat molts mercats durant els últims temps, i obrir el Mercat Central amb el 83 per cent de les parades obertes és tot un èxit».

Tres dies tancat

El passat mes de desembre, l’Ajuntament va recepcionar les obres i, en aquest moment, s’està portant a terme la legalització de les obres. «Ja hem fet les proves de fum amb els bombers i, la setmana que ve, farem les de llums», explica Ferrando. Per la seva banda, els industrials encarregats de fer la instal·lació de les parades, estan retocant els últims detalls. Segons Ferrando, «hi ha parades que ja estan acabades». Els paradistes tenen pensat començar el trasllat la tarda de dissabte dia 11 de gener. Per tant, segons ha confirmat la regidora, els dies 13, 14 i 15 de març, no hi haurà mercat.

Per la seva banda, quan el president de la Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central, Josep Juan Biosca, s'ha assabentat de la data, ha assegurat que «ho estàvem esperant des de feia molt, per fi respirarem. Fa un mes que controlem les entrades i sortides dels industrials al nou edifici, i la veritat és que van a un ritme frenètic. Tant de bo recuperem tot el que hem perdut durant aquests nou anys». Cal recordar que, durant les obres, una seixantena de comerços del voltant de l’edifici del mercat han abaixat la persiana. Segons explica el president, «actualment només queden 5 locals buits».

tracking