Diari Més

Festivitat

Arriba la festivitat de Sant Antoni Abat a Tarragona

El Gremi organitzador anima als tarragonins a participar-hi amb els seus animals de companyia

La coral Àncora i de la Banda de Música de Sant Llorenç, novetats a la processó del divendres de Dolors

La coral Àncora i de la Banda de Música de Sant Llorenç, novetats a la processó del divendres de DolorsAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dimarts17 de gener se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó. Fins als anys 60 els pagesos de Tarragona comptaven amb la complicitat decavalls, mules o ases per ajudar-los enla seva feinaal camp. Per tant el Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre ha organitzat un ofici religiós que presidiràMn. FrancescGallartMagarolasi que se celebrarà a l'Esglésiade Sant Llorenç a les 11 del migdia.

Després de l'ofici hi haurà la benedicció de les coques ques'hauranrepartit prèviament i de forma gratuïta a tots els participants que duguin algun animal de companyia, i la resta de coquesseranrepartides a les persones que ho desitgin. Per això el Gremi anima a tots els tarragonins a participar-hi i a portar els seus animals de companyia.

Aquesta festivitat esdevé durant l'anomenada 'Setmana dels Barbuts', que inclou els dies 15, 16 i 17 de gener, corresponents a les festivitats dels Sants Pau Ermità, Maur Abat i Antoni Abat, representats en la iconografia popular amb llargues barbes. També s'hi inclou Sant Fructuós i Sant Vicenç màrtir en aquesta setmana, que popularment és coneguda com la més freda de l'any.

tracking