Diari Més

Societat

Els ciclistes reclamen més seguretat i enduriment de les lleis

Prop de 500 persones es citen en una concentració a la Plaça de la Font

El manifest llegit a la concentració ha demanat seguretat i col·laboració per part de ciclistes.

Els ciclistes reclamen més seguretat i enduriment de les lleisGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort d’una ciclista a Vilabella en un atropellament que en va deixar una altra de ferida a principis del desembre passat no ha caigut en l’oblit. Motivats per aquest fet, els clubs ciclistes Camp Clar i Tarragona han organitzat una concentració per demanar més seguretat i més respecte per als ciclistes.

La Plaça de la Font de Tarragona ha estat el punt de trobada de centenars de ciclistes, que hi han acudit amb les seves bicicletes. Juntament amb el suport de la federació catalana de ciclisme i l’ajuntament tarragoní, s’ha llegit un manifest en el que s’han demanat «solucions sèries i reals per oferir més seguretat» als ciclistes, així com més «carrils bicis» per simplificar la circulació.

A més, en el manifest també s’ha reclamat un «enduriment de les normes de circulació» ja que en molts dels accidents els ciclistes en surten més mal parats i els conductors gairebé impunes. En aquest sentit, el president del Club Ciclista Camp Clar Diego Boss, ha recordat l’existència d’una campanya de recollida de firmes «per tal d’intentar que la llei sigui més dura i s’actuï millor» en els atropellaments a ciclistes amb fuga per part del conductor.

Pedalar de manera conjunta per la seguretat

En aquest mateix manifest s’ha remarcat la importància de col·laborar conjuntament per part de conductors i ciclistes. A més de la imperiosa necessitat de respectar les normes viàries, s’ha remarcat la importància de portar llums tant de nit com de dia per tal que els ciclistes siguin «més vistos i més ben vistos».

En la concentració s’ha tingut molt present la ciclista morta a Vilabella i la seva companya, greument ferida. Precisament un dels moments més emotius ha estat un minut de silenci guardat en el seu record que ha acabat amb un sentit aplaudiment. A més, també hi ha hagut un record per a la setantena de ciclistes morts a tot l’estat espanyol durant el 2016.

La Plaça de la Font ha acollit centenars de ciclistes.

Els ciclistes reclamen més seguretat i enduriment de les lleisGerard Faiges

Una de les mesures més demanades és el respecte dels 1,5 metres de distància.

Els ciclistes reclamen més seguretat i enduriment de les lleisGerard Faiges

Les bicicletes han omplert la Plaça de la Font.

Els ciclistes reclamen més seguretat i enduriment de les lleisGerard Faiges

tracking