Diari Més

Medi Ambient

La Caminada de Llevant protestarà contra la urbanització de la Budellera

Els veïns de la zona afirmen que la construcció d’un nou barri per a unes 15.000 persones desvirtuarà aquest espai natural de la ciutat

La Caminada, de més de 10 quilòmetres, es durà a terme el pròxim diumenge.

La Caminada de Llevant protestarà contra la urbanització de la BudelleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea de Llevant ha organitzat per al pròxim diumenge la quarta edició de la Caminada de Llevant, que enguany tindrà un caire especialment reivindicatiu. Els veïns residents en la zona es mostren contraris al projecte de construcció d’un barri per a unes 15.000 persones en aquest espai del nord de la ciutat, en una amplia superfície ubicada entre les instal·lacions del Club Gimnàstic, Cala Romana i Boscos, que va en paral·lel a la platja Llarga. Els veïns consideren que la seva execució afectarà tant en el vessant social com en la del medi ambient i el moviment massiu de persones.

Entitats veïnals de la zona i la Plataforma Salvem la Llarga han presentat al·legacions al Pla Parcial la Budellera i defensen una intervenció urbanística menys agressiva amb un territori que conserva una important massa forestal, a més d’elements propis de les terres de conreu del Camp de Tarragona, cabanes de pedra seca i, fins i tot, camins originaris de l’època romana.

El projecte

El projecte urbanístic afecta una superfície d’1.500.000 metres quadrats, contempla la construcció d’edificis de fins a dotze plantes, 6.000 nous habitatges per encabir una població d’entre 12.000 i 18.000 habitants. Un cop finalitzada l’edificació, es generaran al voltant de 125.000 desplaçaments diaris, segons les previsions dels redactors del projecte, un factor que preocupa molt als veïns de la zona afectada. També temen que el moviment de persones perjudiqui l’estat natural de la platja Llarga i el Bosc de la Marquesa, així com l’entorn natural i paisatgístic de tota la zona que es veurà afectada per aquest macro-projecte urbanístic.

La caminada

La Caminada de Llevant discorrerà per paratges naturals de l’interior i del litoral. La concentració està convocada al pàrquing del Nàstic, està programada a les 9 hores d’aquest diumenge, 15 de gener. Els participants faran a peu 10,6 quilòmetres i el temps previst que invertiran s’ha xifrat, sense parades, en 3 hores i 10 minuts. Els organitzadors estimen que la dificultat del traçat és baixa, amb un desnivell positiu de 234 metres. L’alçada màxima és de 126 metres.

L’organització als participants portar l’esmorzar, aigua, calçat adient per caminar, un barret i crema protectora solar. La previsió meteorològica informa de temps assolejat en una jornada amb temperatures agradables.

La caminada s’iniciarà a les 9.30 hores, després d’uns parlaments i explicacions referides al que es trobaran els participants al llarg del recorregut. Al votant de les 10.20 hores, els caminants arribaran al Mirador de la Budellera, un lloc amb espectaculars vistes panoràmiques on tindrà està previst esmorzar durant mitja hora. Una hora més tard, accediran al carrer Oreneta, a la urbanització Boscos, i a les 11.50 la caminada arribarà a Molnàs. A les 12.05, al Camí de les Salines, es farà una nova parada de trenta minuts per avituallament i, des d’aquest punt, s’accedirà a la platja Llarga. La finalització de la marxa està prevista als voltants de les 13.40 hores, al pàrquing del Club Gimnàstic.

Intervenció arqueològica en l’entorn del Camí de la Budellera i l’espai afectat pel Pla Parcial

Des de fa unes setmanes, al voltant del Camí de la Budellera s’estan realitzant intervencions arqueològiques per establir el contingut del subsòl i si aquest conté restes d’èpoques pretèrites. En un sector situat prop del camí ha aparegut un mur, probablement de construcció relativament moderna, que ja s’ha procedit a cobrir amb terra per part de l’empresa que fa els treballs. A causa de la manca d’informació, els veïns de la zona especulen amb la possibilitat que la intervenció estigui relacionada amb el Pla Parcial de la Budellera, que preveu, a mitjà termini, l’inici de la urbanització del terreny per a la construcció d’un barri de grans proporcions i amb capacitat d’albergar de l’ordre de 15.000 persones.

A les imatges es poden observar les restes trobades al costat del Camí de la Budellera, el mateix espai ja cobert de terra i dues màquines traballant, que han procedit a tornar el terreny al seu estat original un cop finalitzada l’actuació arqueològica.

Intervenció arqueològica en l'entorn del Camí de la Budellera i l'espai afectat pel Pla Parcial

La Caminada de Llevant protestarà contra la urbanització de la BudelleraCedida

Intervenció arqueològica en l'entorn del Camí de la Budellera i l'espai afectat pel Pla Parcial

La Caminada de Llevant protestarà contra la urbanització de la BudelleraCedida

Intervenció arqueològica en l'entorn del Camí de la Budellera i l'espai afectat pel Pla Parcial

La Caminada de Llevant protestarà contra la urbanització de la BudelleraCedida

tracking