Diari Més

Successos

Denuncien la mort de dos gats d'una colònia «a puntades de peu»

Una unitat dels Mossos investiga els fets succeïts la darrera setmana en una finca del Llorito

Els animals podrien haver estat víctimes d'uns lladres que pretenien robar una casa i no ho van aconseguir.

Denuncien la mort de dos gats d'una colònia «a puntades de peu»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voluntaris de La Caseta dels Gats, una entitat animalista que treballa al territori, es van trobar fa una setmana, el 27 de desembre, una terrible escena en arribar a una de les finques on hi tenen colònies de gats, situada a la zona del Llorito. Dos dels sis felins que tenien a l’espai des de feia un any, el Wally de tres anys i el Johnny d’11 anys, havien mort. «En un primer moment me’n vaig trobar un, i vaig pensar que era una mort natural, perquè era molt vellet, però quan vaig anar més a baix i vaig veure a l’altre, ja em vaig adonar que allò no era normal», explica a Diari Més Marina Porqueres, membre de l’entitat.

Per comprovar les sospites, ella i un altre voluntari van dur els dos cossos dels animals a una clínica veterinària situada a la Vall de l’Arrabassada. El sanitari va dictaminar, segons es pot llegir en l’informe, que els animals presentaven «signes d’haver estat maltractats». En un d’ells es podien trobar zones d’alopècia «per possibles cops» i les radiografies realitzades mostraven que l’animal tenia una «ruptura de l’estèrnum amb edema pulmonar i cardíac». L’altre felí, «amb zones del seu cos embrutades de sang» presentava «un emfisema subcutani» i a banda, la radiografia deixava al descobert una «fractura de costelles, un edema pulmonar important i ruptura de la paret abdominal». El que Porqueres resumeix com una mort, «a puntades de peu». Aquest informe va ser suficient per a La Caseta dels Gats per posar els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que es van personar a la finca. En aquests moments, segons fonts policials, l’URMA, la Unitat Regional de Medi Ambient del cos policial, manté oberta una investigació.

Possible robatori frustrat

Segons explica Porqueres, els dos gats «són els únics que es deixaven acariciar» per la qual cosa creu que els responsables del succés podrien ser uns lladres que haurien intentat accedir a la casa de la finca, i frustrats en no aconseguir endur-se res –la casa està deshabitada des de fa temps i a banda no hi ha indicis clars de que poguessin accedir–, ho van pagar amb els pobres felins que se’ls hi van acostar. Per sostenir aquesta tesi es basa en el fet que, des de fa vora un mes i mig, havien observat que algú deixava a sobre de la porta metàl·lica d’entrada a la finca, unes pedres de dimensions considerables, «creiem que per veure si hi havia moviment al seu interior i entrar, o no, a robar». Assegura que sabien d’aquesta situació però que en cap moment van pensar que els suposats delinqüents poguessin fer mal als animals en entrar. «Ells no molestaven a ningú, a més, es tractava d’una colònia controlada, esterilitzada i vacunada. Nosaltres hi anàvem gairebé cada dia per donar-los menjar», explica encara anguniada la jove. Els altres quatre felins van ser retirats de la finca a finals de setmana i des d’ahir, compten amb una família que els acull.

Investiguen un veí de la Secuita per matar gats amb un llaç

Investiguen un veí de la Secuita per matar gats amb un llaçCedida

tracking