Diari Més

Laboral

Treballadors d'Ambulàncies Ponent convoquen una vaga indefinida i denuncien el mal estat dels vehicles sanitaris

Per la seva banda, el gerent de l'empresa afirma que només quatre dels treballadors volen fer la vaga i només un vehicle que s'està reparant no ha passat la ITV

Quatre dels vehicles sanitaris de l'empresa no han passat la ITV.

Els treballadors d'Ambulàncies Ponent convoquen una vaga indefinida i denuncien el mal estat dels vehicles sanitarisInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comissions Obreres (CCOO) ha convocat una vaga indefinida a Ambulàncies Ponent, amb seu a Torreforta. Aquesta mesura ve donada després que alguns treballadors de l’empresa hagin denunciat al sindicat l’incompliment del conveni col·lectiu, l’endarreriment en el cobrament de les nòmines i el mal estat en què es troben les ambulàncies ja que, segons el sindicat, algunes no han passat la ITV. Per la seva banda, l’empresa ha anunciat que subcontractarà una altra empresa durant el període que duri la vaga.

Els treballadors van denunciar la seva situació a CCOO el mes de maig, quan l’empresa va començar a no aplicar el conveni de Transport Sanitari, tal i com apunta el coordinador de l’Agrupació d’Ambulàncies de CCOO obreres a Catalunya, Jordi Venanci. A aquest problema se li va sumar l’endarreriment del pagament de les nòmines a partir del mes de setembre, que s’ha agreujat fins el punt que «a hores d’ara hi ha treballadors que no han cobrat el mes de novembre», segons apunta Venanci. El Sindicat va fer arribar les queixes a Inspecció de Treball, qui després de diverses inspeccions va obrir expedient i sancionar l’empresa. Tot i això, la sanció no va servit per solucionar la problemàtica.

Per altra banda, un altre dels motius pel qual s’ha convocat la vaga és el mal estat dels vehicles de transport sanitari, ja que quatre de les ambulàncies no han passat la ITV. A més, hi ha alguns vehicles que no disposen de calefacció ni pastilles de freno en condicions, cosa que «perjudica tant a treballadors com a usuaris», ja que no hi ha les mesures de seguretat adequades. «Els treballadors complim les nostres obligacions i l’empresa ha de complir el conveni i la seguretat dels vehicles», ha afirmat Venanci.

L’empresa afirma que només 1 vehicle no té la ITV passada i que «s’està reparant»

Per la seva banda, José María Federich, gerent d’Ambulàncies Ponent, ha afirmat en declaracions a Diari Més que dels 14 treballadors que té l’empresa només n’hi ha quatre que han acudit a CCOO i volen fer vaga indefinida, ja que la resta han signat un document conforme no hi estan d’acord. Per altra banda, ha afirmat que només un dels vehicles sanitaris no va passar la ITV, ja que van indicar-los que calia canviar-li els pneumàtics, cosa que afirma que s’està fent per tal que la pugui passar. «Els vehicles tenen 8 anys, es malmeten i es van reparant –afirma Federich- .Les calefaccions s’han espatllat i les pastilles de freno s’han gastat, però són coses que anem reparant a mida que van succeint». De fet, el gerent de l’empresa afirma que hi ha tres ambulàncies al taller reparant-se.

Pel que fa a les denuncies de l’endarreriment de nòmines, Federich afirma que tots els treballadors han cobrat tots els mesos, inclòs el novembre. Tot i així admet un petit endarreriment en el cobrament els darrers dos mesos. «Els treballadors sempre han cobrat el dia 5, però els últims dos mesos han cobrat el 15, no més tard», explica el gerent.

Federich denúncia que CCOO «porta 5 mesos intentant tancar una empresa petita que intenta subsistir entre d’altres grans a Tarragona», demanant que es compleixin coses en empreses petites molt complicades, com el conveni econòmic. «Nosaltres hem hagut de fer un pacte d’empresa perquè els treballadors puguin conservar el seu lloc de treball i ningú se’n vagi a l’atur», assegura Federich, que explica que l’empresa està passant «una situació complicada que està intentant solucionar».

L’empresa subcontractarà el servei durant la vaga

Els sindicalistes i Ambulàncies Ponent s’han reunit aquest dimarts a les 13h amb la taula de mediació per pactar els serveis mínims. En aquesta trobada l’empresa ha fet saber que no caldrà pactar-los, ja que està disposada a subcontractar una altra empresa per garantir aquest servei durant la vaga, segons ha afirmat Jordi Venanci a Diari Més. CCOO es reunirà amb l’empresa el proper 23 de desembre al Tribunal Laboral de Catalunya a Tarragona per intentar arribar a un acord. En cas que no hi hagi cap consens, la vaga indefinida s’iniciarà el proper 27 de desembre.

Els principals clients d'Ambulàncies Ponent són el Circuit de Calafat, l'Associació d'Alzheimer de Reus, l'Hospital Sociosanitari del Francolí i particulars de residències que requereixen aquest servei.

tracking