Diari Més

COL·LEGIS PROFESSIONALS

Albiac guanya les eleccions del Col·legi d'Advocats de Tarragona

Va imposar-se a Xavier Tarrés per 851 vots sobre 487 en uns comicis d’alta participació

Albiac, ahir a l'ate de presentació de la candidatura a la Sala de l'Autoritat Portuària.

Manel Albiac aposta pels drets econòmics, torn d'ofici i noves tecnologiesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manel Albiac continuarà ostentant el càrrec de degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT) durant quatre anys més. La seva candidatura va aconseguir, ahir, imposar-se a la de Xavier Tarrés, l’altre candidat, en unes eleccions que van registrar una participació inaudita: 724 vots sobre un cens de 1.336. «Una participació que no s’havia registrat mai. A les darreres eleccions no vam arribar a 500», destacava el guanyador, Albiac.

Manel Albiac va aconseguir 851 vots, davant dels 487 de Xavier Tarrés. Es van registrar 4 vots en blanc i tres de nuls. Cal destacar que el sistema electoral de l’ICAT dóna diferent valor al vot en funció de si el votant és exercent o no.

«Les impressions a peu d’urna han estat molt bones. Estem molt contents. Crec que es premia el model de gestió que hem impulsat durant aquests quatre anys». Aquesta era la primera valoració que feia Albiac després de conèixer el recompte de vots, que sumava els presencials –que es van recollir durant tota la jornada d’ahir– i el vot anticipat, que es va dipositar dies enrera.

Manel Albiac explicava ahir que l’«obertura» de l’ICAT durant aquests quatre anys és només part de la fòrmula del seu èxit. «Hem difós molta informació i hem creat una gran inquietud entre els professionals. Fins a l’últim dia, hem treballat. Ahir, per exemple, vam crear la secció de la segona oportunitat i la gent participava de forma oberta», apuntava.

Albiac assegura que el mandat de la seva junta durant els darrers quatre anys ha permès obrir el col·legi professional a un model de gestió diferent, que ha aconseguit duplicar les reserves pròpies i reduir les quotes dels col·legiats.

«S’ha reduït la despesa supèrflua. Hem gastat menys, però hem fet més activitats. Ho hem aconseguit amb patrocinadors. Per exemple, la corredoria d’assegurances ha aportat 35.000 euros per formació, a d’altres els hem demanat la seva col·laboració en la festa col·legial. Volem buscar nous patrocinadors. Hem duplicat les reserves pròpies i això ens ha permès gestionar la tresoreria diària tot i la reducció de quotes», detallava ahir Albiac.

Tal com ja va anunciar, aquest serà el seu darrer mandat. Segons Manel Albiac, la seva junta necessita quatre anys més per madurar alguns dels projectes que ja s’han posat en marxa, com el de la fundació o el d’actualitzar informàticament l’ICAT.

«És un temps de maduració necessari. Quan entres, veus què hi ha i, fins que no ho recondueixes, ja han passat dos anys. Es necessita més temps», finalitzava Albiac.

tracking