Diari Més

Unes 400 persones es concentren a Tarragona per donar suport a Carme Forcadell

L’expresident d’Òmnium Quim Torra considera que aquest divendres es viurà «un acte indigne i injust»

Pla obert de la concentració de la plaça de la Font de Tarragona en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha aplegat unes 400 persones. Imatge del 15 de desembre de 2016

Parlament, concentració, Carme Forcadell, presidenta, suport, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 400 persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça de la Font de Tarragona per expressar el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el dia abans que comparegui a declarar com a investigada al TSJC. Durant l’acte, els assistents han clamat contra la judicialització de la política i han criticat la «ingerència» dels tribunals. Les intervencions han anat a càrrec de la presidenta d’Òmnium a Tarragona, Rosa Maria Codines, del coordinador de l’ANC a Tarragona, Carles Gómez, i els regidors Albert Abelló (PDCAT), Pau Ricomà (ERC) i Laia Estrada (CUP), que han llegit el manifest. Durant l’acte també ha intervingut Quim Torra, expresident d’Òmnium, qui ha afirmat que aquest divendres «assistirem a un acte indigne i injust, que ataca profundament la nostra llibertat com a catalans» i ha opinat que «ja fa angúnia haver de continuar en aquest Estat un dia més». La concentració s’ha tancat amb el Cant dels Segadors i amb crits d’independència.

Brandant nombroses estelades, uns 400 tarragonins han sortit en defensa de Forcadell al davant de l’Ajuntament de la ciutat en un acte convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que s’ha repetit en altres pobles i ciutats del territori i del conjunt del país.

El coordinador local de l’ANC, Carles Gómez, ha explicat que l’objectiu és mostrar la seva oposició «a la judicialització del procés i a la ingerència dels tribunals en els afers que es tracten en el Parlament, que és inviolable». «Això no és la separació de poders», ha criticat el representant de l’Assemblea, qui ha cridat a continuar el procés fins al referèndum malgrat que l’Estat «segueixi actuant contra representants polítics i contra la llibertat d’expressió».

La presidenta d’Òmnium a Tarragona, Rosa Maria Codines, ha volgut expressar també el seu suport a aquells representants polítics i ciutadans «que han estat processats, detinguts i investigats per defensar la sobirania del poble de Catalunya».

Durant l’acte també ha intervingut Quim Torra, expresident d’Òmnium, qui ha tingut un record per la desapareguda Muriel Casals. Torra ha opinat que aquest divendres es produirà «un acte indigne i injust, que ataca profundament la nostra llibertat com a catalans» i ha afegit que «és inimaginable que la presidenta d’un Parlament hagi d’anar a declarar per permetre q hi hagi un debat normal com el que es pretenia».

«Ja fa angúnia haver de continuar en aquest Estat un dia més», ha etzibat l’expresident d’Òmnium, qui ha demanat a la ciutadania que aquest divendres acompanyi a la presidenta de la cambra catalana. Citant al president del Parlament a l’exili Antoni Rovira i Virgili, Torra ha exclamat que «es tracta que els polítics de Madrid ens deixin de governar d’una vegada» i ha cridat a fer el referèndum, guanyar-lo i proclamar la República catalana.

Concentració a la plaça del Mercadal de Reus

Per altra banda, unes 200 personeses van aplegar ahir al vespre a la plaça del Mercadal també per mostrar el suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En l’acte es va llegir un manifest per part de les les regidores Montserrat Flores (ERC), Montserrat Vilella (PDCAT) i Marta Llorens (CUP). La regidora cupaire va ressaltar que «si es jutja a la presidenta del Parlament s’està jutjant a tot el poble», mentre que Vilella denunciava la «incapacitat del govern espanyol per resoldre un problema polític». L’acte va comptar també amb entitats sobiranistes com l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI i va cloure amb el Cant dels Segadors.

tracking