Diari Més

L'Ajuntament es posa les piles per eliminar les barreres d'accessibilitat

La manca d’un ascensor al Teatre Tarragona i l’ocupació de les terrasses, principals preocupacions

La regidora Begoña Floria i el president de la Fundació COAATT.

L'Ajuntament es posa les piles per eliminar les barreres d'accessibilitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instal·lar un ascensor al Teatre Tarragona per accedir a l’escenari, posar en marxa el reglament del transport públic i treballar l’ocupació de les terrasses dels bars són alguns dels aspectes contemplats en el pla d’accessibilitat que portarà a terme l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de la Fundació del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació (COAATT). Per ambdues entitats és tan important les millores d’accessibilitat com la convivència en els espais públics. La regidora de Plans de Mobilitat, Begoña Floria, explicava que «és necessari adaptar físicament la ciutat, però també són importants aspectes com no estacionar els cotxes als passos de vianants».

Aquest acord entre Ajuntament i la Fundació COAATT «és el primer pas perquè la ciutat disposi d’un Pla d’Accessibilitat al 2017», assegura Begoña, que afegeix que «a partir d’aquest full de ruta podrem establir prioritats i incloure els projectes als pressupostos». Floria va confessar que «la part d’accessibilitat mai ha estat gaire ordenada, ja que afecta diferents regidories. Això passa a molts municipis». Aquest serà el primer Pla d’Accessibilitat de Tarragona, «tot i que la ciutat no parteix des de zero perquè hem treballat diversos aspectes, com per exemple, l’accessibilitat a les guinguetes de les platges.

Per la seva banda, el president de la Fundació COAATT, Jose Baixauli, va destacar «la importància d’aquest conveni, ja que la Fundació disposa d’experiència i professionals en l’àmbit de l’accessibilitat i, amb la col·laboració amb els tècnics de l’Ajuntament, elaborarem un full de ruta que fixarà les bases del futur del Pla». Les entitats impulsaran actuacions conjuntes de divulgació per fomentar la consciència ciutadana sobre la importància d’aconseguir una ciutat accessible.

No és urgent

La regidora Floria, Begoña Floria, va assegurar que «no ens mou la urgència legal, ja que el tràmit de la llei autonòmica d’accessibilitat no ha finalitzat, sinó que ho fem perquè garantir la igualtat d’oportunitats és fonamental per aquest govern». Floria va recordar que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros era, abans d’entrar al consistori, pedagog de l’ONCE, «per això l’accessibilitat està integrada a l’ADN dels nous projectes de ciutat».

tracking