Diari Més

Comerç

El trasllat del mercat dels marxants a la plaça Corsini encara no té data

Els botiguers del voltant del Mercat Central es mostren preocupats pel temps d’execució de les obres d’arranjament

Imatge d'arxiu de la plaça Corsini abans de la instal·lació del mercat provisional.

El trasllat del mercat dels marxants a la plaça Corsini encara no té dataCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui es tanca un capítol de la història del Mercat Central, però se n’obre un altre. L’empresa constructora, encarregada de portar a terme les obres estructurals de l’edifici del mercat, ja ha finalitzat les obres de remodelació i, avui, l’Ajuntament les recepcionarà en un acte administratiu en el qual assistirà l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Amb això, el nou edifici del Mercat Central està més a prop de ser una realitat. Però aquí no acaba la història i tampoc acaba l’odissea dels comerciants del voltant del mercat.

La segona part del projecte té a veure amb les obres d’arranjament de la plaça Corsini que, tal com publica el Boletín Oficial del Estado (BOE) el passat mes de novembre, les obres s’iniciaran el primer semestre de 2017. De moment, però, encara no s’han adjudicat les obres d’urbanització. Es preveu que els treballs tinguin un termini d’execució de setze mesos. Tots aquests terminis estan causant incertesa entre els principals actors, com els veïns de la zona i els marxants del mercadet, actualment ubicat a la Rambla Nova a l’espera de traslladar-se a la plaça Corsini, quan aquesta estigui llesta.

El president de l’Associació Marxants de Tarragona, Enric Daza, assegura que «ningú ens ha dit quan marxarem de la Rambla Nova. Ja no ens ve d’un any, en portem deu aquí ja». Daza confia que durant l’any 2017, el mercadet es traslladarà al seu lloc habitual, «tot i que hi ha molts marxants que volen quedar-se a la Rambla».

Per altra banda, la presidenta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, Núria Sabat, assegura que «encara no ens hem plantejat quan estarà la plaça Corsini llesta, ja que encara ens trobem en període de negociacions amb l’Ajuntament per aconseguir el nostre objectiu: una plaça per a tots i no només per als marxants». L’entitat veïnal no es mostra tan optimista com els marxants, tot i que asseguren que diversos tècnics de l’Ajuntament els han informat que «les obres es poden realitzar en dos mesos, no en calen més. Es tracta de treure la carpa i posar el nou paviment i mobiliari», explica Sabat, qui afegeix que «seguirem lluitant perquè la plaça reuneixi les millors condicions».

Tot i que és l’Estat qui es farà càrrec de la despesa econòmica que suposarà l’obra d’urbanització, la presidenta d’Espimsa ha declarat, en alguna ocasió, que serà l’Ajuntament qui es farà responsable «d’aquelles novetats amb les quals ens vam comprometre amb els veïns de la zona, com són la incorporació d’una pèrgola i diferents bancs a la plaça remodelada».

Interrogants oberts

Aquestes intencions, algunes plasmades sobre paper, encara no tenen data d’execució, perquè les obres d’arranjament de la plaça Corsini es portaran a terme quan els paradistes es traslladin al nou edifici del Mercat Central. Tot sembla indicar que això es produirà al voltant del mes de març, quan els industrials acabin els treballs d’adequació a l’interior de l’edifici.

Per alguns botiguers i comerciants de la zona, les obres de la plaça Corsini els hi preocupen. I és que són conscients que l’odissea que han viscut durant tots aquests anys de reforma del Mercat encara no han acabat. El president de la Unió de Botiguers dels Voltants del Mercat Central, Josep Juan, confirma que aquest tema preocupa els comerciants, ja que «no entenem per què necessiten setze mesos per portar a terme aquestes obres d’urbanització. No ens acaba de quadrar». De moment, la recuperació de la plaça Corsini obre molts interrogants que encara no estan contestats. Tot fa pensar que el mercadet continuarà a la Rambla Nova, almenys sis mesos més.

tracking