Diari Més

Economia

El president de la Cambra diu que «en aquest territori falta lideratge»

Andreu Suriol reclama a Rajoy la millora d’infraestructures llargament reivindicades pels empresaris

Andreu Suriol, a la seu de la Cambra de Comerç durant la roda de premsa.

El president de la Cambra diu que «en aquest territori falta lideratge»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, va criticar les administracions per la falta de resposta a les diverses peticions dirigides a la millora d’infraestructures com el Corredor del Mediterrani o l’autovia A27. «Ho hem intentat tot», va dir, i va afegir-hi que «quan ha convingut hem tallat carreteres, ens hem posat cascs de la construcció, penjat senyals de direcció, signat manifestos, enviat cartes, regalat tisores gegants de plàstic a Ana Pastor i hem intentat buscar la complicitat dels nostres representants polítics a Madrid, entre moltes altres mesures, i no hem aconseguit res». Suriol va mostrar el seu malestar abans d’afegir-hi que «arribarem fins on convingui» i informar que «hem enviat una carta a Mariano Rajoy, president del Govern de l’Estat, en la que li demanem audiència per tal de poder tractar en primera persona les mancances en matèria d’inversions en infraestructures».

El president de l’ens cameral va lamentar que «aquestes mancances estan ofegant econòmicament les comarques de Tarragona i comprometent la mobilitat i seguretat de les persones». A Tarragona «no vénen més industries per falta d’inversió i el preu de l’energia és el que és i frena l’arribada de noves empreses».

Preguntat per la repercussió que té en l’àmbit de la industria el procés independentista, Suriol va manifestar que «a les empreses, mentre tinguin un marc legal i estable, no els importa si hi ha una república catalana o una monarquia. Al voltant de la independència hi ha opinions per a tots els gustos. Alguns deuen pensar que aniria bé, perquè es millorarien les infraestructures, i altres poden valorar altres temes. La meva preferència és que les infraestructures millorin, que, per posar un exemple, el Port pugui tenir més capacitat de treball, que estigui millor comunicat per poder moure mercaderies».

Crític amb els polítics

Suriol es va mostrar especialment crític «amb els polítics, en general». El president de la Cambra va dir que «aquí tenim els que tenim. Ja hem vist què ha passat amb els Jocs Mediterranis, o el que va passar amb l’estació de Perafort, que no la podem canviar». «Al Govern de la ciutat s’ha incorporat un partit (el PP) i no ha servit de res pel quefa al tema dels Jocs». Suriol opina que l’Ajuntament «hauria d’haver demanat un pressupost per escrit».

Suriol va anar més enllà i va manifestar que «en aquest territori hi ha una falta de lideratge. Sembla que estem gafats, que no tinguem esma. No és per comparar, però a deu quilòmetres d’aquí ho fan millor. Nosaltres, la Cambra, lluitem pel territori i el reconeixement que rebem és zero». «A l’Ajuntament hi ha persones amb les quals ens hi entenem molt bé i altres amb les que no. El passat 2 de febrer ens vam reunir amb l’Ajuntament a petició d’ell i tot el dit ha quedat en res. No tenim una justa contrapartida».

No es presenta

Andreu Suriol no repetirà en el càrrec. «La gent de la institució em va rebre molt bé, hi ha un gran equip de treball, però ja tinc una edat i ara toca que agafi la presidència una persona amb més energia». El responsable de l’ens va afegir «desconec quan es faran les eleccions perquè estem regulats per la Generalitat».

Suriol es podrà acomiadar del càrrec amb una notícia positiva. «El 2017 la corporació encetarà un acord amb ESADE en virtut del qual l’escola de negocis de Barcelona impartirà, per primera vegada, els seus programes formatius a Tarragona, i a la nostra seu. El primer curs serà el Programa de Màrqueting i Vendes», va explicar.

tracking