Diari Més

Turisme

L'Ajuntament vol que les botigues obrin migdies, festius o diumenges per atendre els creueristes

Signat un nou conveni que planteja criteris al centre comercial de la ciutat

Un parell de turistes passejant i fent fotos amb el mòbil a la plaça de la Font de Tarragona, en una imatge del 14 de desembre del 2016

Tarragona, comerç, acolliment, botiga, creuer, establiment, zona, turista, creuerista, port, conveni, restaurantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona vol agradar els creueristes que arriben a la ciutat i que, després de la seva estada, facin bona propaganda. Ja fa temps que Tarragona, amb el lideratge del Port, estudia com treure més profit de la volada que ha agafat el turisme de creuer. Vist que enguany s'ha doblat el nombre de creuers -un total de 22 respecte els 11 del 2015-, i que l'any vinent es podrien tornar a doblar, l'Ajuntament busca convèncer el centre comercial de la ciutat, on hi ha uns 1.500 establiments, d'actuar com a Zona d'Acolliment dels Creueristes (ZAC). El consistori demana un esforç a botigues i locals de restauració perquè obrin en migdies, festius o diumenges en els quals estigui prevista l'arribada de creuers per donar imatge de dinamisme, tal com ja es fa a la Part Alta. Aquest dimecres s'ha signat un conveni que fixa un seguit de compromisos per als establiments que vulgui adherir-se a aquest projecte de la ZAC. Una de les primeres accions serà la definició d'un plànol informatiu de la zona.

Aquest conveni l'han signat l’Ajuntament de Tarragona, la Cambra de Comerç, PIMEC Comerç província de Tarragona, Via T, Botiguers de Tarragona, Associació de Venedors del Mercat Central, Unió d’Empresaris Voltants del Mercat, Associació de Restauradors de la Part Alta i Tarracogust Agrupació d’Hosteleria de l’Eixample de Tarragona.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha dit que es buscarà consolidar Tarragona com a Port d’Escala de Creuers, amb el conseqüent benefici econòmic i d’imatge que això suposa per al territori, la ciutadania i el teixit comercial. Els compromisos dels contracte d'adhesió són, a part d'obrir els establimentsels diumenges i festius, i els dies laborables al migdia, i en la mesura en què la legislació vigent ho permeti; assegurar unapolítica de preus i canvi de divises justa, aplicar a l’establiment una política activa d’ús del Tax Free a nivell comercial, i senyalitzar els aparadors dels establiments adherits al ZAC Tgn.

Cada any s’elaborarà un Pla d’actuacions, a partir del treball d’una Comissió Tècnica vinculada al Conveni, quecontemplarà la previsió de vaixells de creuers que visitarà Tarragona i es faran propostes a desenvolupar en l’àmbit de l’acolliment.

Plànol de delimitació de la Zona Atenció dels Creueristes.

L'Ajuntament vol que les botigues obrin migdies, festius o diumenges per atendre els creueristesCedida

La consellera

L'Ajuntament vol que les botigues obrin migdies, festius o diumenges per atendre els creueristesMauri

tracking