Diari Més

Serveis Socials

Les famílies de Bonavista demanen passar el Nadal als pisos de lloguer

Quatre de les cinc famílies es troben allotjades a l’hotel, i l’altra està instal·lada a un pis d’emergència

Imatges de l'estat actual en què es troba el pis. Dissabte, l'aigua de la pluja va filtrar pel sostre i per les parets, posant en perill la vida dels membres de la família.

Una família de Bonavista viu en un pis que està a punt d'esfondrar-seCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies de Bonavista desallotjades el passat dilluns a causa del mal estat del bloc on vivien, demanen a l’Ajuntament poder passar les festes de Nadal a un pis de lloguer social, tal com les hi va prometre la setmana passada la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos. Des de fa una setmana, quatre de les famílies es troben allotjades a l’Hotel Urbis. L’altra va ser ubicada el passat dimecres a un pis de Tarragona.

Segons els afectats, els membres més petits de les famílies són els que porten pitjor el fet de viure provisionalment en un hotel. «La meva filla només repeteix que no vol passar les festes de Nadal aquí», assegura Antonia Pacheco. Per altra banda, Tere Ruiz, veïna de l’immoble afectat per les múltiples esquerdes i l’única que de moment ha estat reallotjada a un pis d’emergència, assegura que la seva filla de nou anys també ho està passant molt malament. «Cada any, pel pont de desembre, acostumàvem a posar l’arbre de Nadal. Enguany no ha estat així i per la meva filla està sent dur», explica Tere Ruiz.

Avui al matí, les quatre famílies que es troben a l’hotel han de personar-se al Centre Cívic de Torreforta per reunir-se amb les assistents socials i entregar una sèrie de documentació. Segons Antonia Pacheco, una de les veïnes, «les assistentes ens diuen que és molt complicat trobar pisos de lloguer social a Bonavista, però nosaltres tenim la vida feta allà i serà molt dur tornar a començar a un altre lloc». Els fills de l’Antonia fan activitats extraescolars a l’escola de la Canonja, però assegura que «si hem de passar més dies a Tarragona, els meus fills hauran de fallar perquè no es pot pujar i baixar tantes vegades al barri». Tant l’Antonia com la Tere asseguren que intenten explicar als seus fills la situació, però tot i així és difícil d’entendre.

La setmana passada, la regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, va prometre als afectats que entre divendres i dilluns –d’aquesta passada setmana– estarien allotjats als pisos de lloguer social. De moment, això no ha estat així i els afectats es queixen que «no tenen informació sobre el seu futur, i la incertesa ens angoixa molt». Segons han explicat les famílies, si avui no se soluciona res, demà se celebrarà una concentració davant de l’Ajuntament «demanant que es compleixi allò que han promès», diuen els afectats. La concentració estarà encapçalada per les famílies de Bonavista i per la PAH Tarragona.

Estudis geotècnics

Els serveis tècnics estan portant a terme els estudis geotècnics requerits per esbrinar les causes dels moviments que han provocat les esquerdes, a més d’establir les bases per fer la revisió estructural de l’immoble. A més, també s’està estudiant l’estat de l’edifici adjacent que també està en risc d’esfondrament. Per altra banda, els serveis tècnics juntament amb la brigada de l’Ajuntament van tapiar, la setmana passada, els accessos a l’edifici per evitar que es robin els objectes de l’interior. Pel que fa a les famílies afectades, demanen ajuda a l’Ajuntament per iniciat accions legals contra l’administrador, que segons ells, els hi va ocultar un informe que avisava del mal estat en què es trobava l’edifici.

tracking