Diari Més

Espectacles

«Michael Jackson arriba a la TAP»

José Arturo Andrés porta un musical basat en el petit dels Jackson que, en part, es veurà a Tele5 per Nadal

Michael Jackson arriba aquest desembre a la Tàrraco Arena Plaça de la mà d'un espectacle del promotor José Arturo Andrés.

«Michael Jackson arriba a la TAP»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Arturo Andrés és el productor d’un espectacle que els dies 10 i 11 de desembre arriba a la Tàrraco Arena Plaça per recordar la figura del rei del pop, de Michael Jackson. 'Michael’s Legacy' és un muntatge que els amats d’aquest artista no es poden perdre. El musical començarà a les 18 hores. Andrés és el representant del grup valencià Inhumanos.

—Com va arribar a ser el productor de Michael’s Legacy?

—Mantinc una gran amistat tant amb Ximo MJ com amb la seva esposa Núria Carreras, reconeguda com una de les millors coreògrafes de l’Estat. Vaig veure moltes vegades el seu espectacle a la Comunitat Valenciana, que fins ara era el seu territori natural. Em vaig adonar que allí on Michael’s Legacy anava, les entrades s’esgotaven i l’espectador acabava d’en peus.

—I un dia va arribar a les seves mans l’opció de fer-ho i no la va desaprofitar?

—Sí. Un bon dia es va posar en contacte amb mi un famós i reconegut distribuïdor teatral, pràcticament assegurant que Michael’s era poc menys que un xec al portador. Que Déu l’escolti.

—Què va passar després?

—Després de la trucada del distribuïdor, vaig arribar a un acord amb Ximo per fer un gran càsting entre els millors ballarins del país, per fer una selecció i poder sortir a altres llocs de país i a l’estranger amb aquest producte. Vam afegir un audiovisual meravellós i un vestuari molt variat i treballat.

—Qui és el resultat de tanta feina?

—Encara que no tinc fills físics, cuido i treballo amb els participants com els meus fills artístics. Quin pare parla malament dels seus fills? Fora bromes, ha quedat simplement espectacular. Fa unes setmanes vam fer en un teatre d’Albacete una mena d’assaig general i va quedar fenomenal. La recaptació era per a una ONG. En unes hores es van omplir les 600 localitats. El públic s’ho va passar molt bé, posant-se de peus i ballant des de l’inici de la representació i corejant les cançons del rei del pop.

—Què aporta Michael’s Legacy?

—És molt bo, i perdona la immodèstia. És un tribut musical amb nou ballarins, dos cantants... tot en directe i, evidentment, destaco la presència de Ximo MJ, avalat pel club de fans d’Espanya i d’altres països com un dels millors impersonator del Michael Jackson. És autèntic.

—Un impersonator?

—És una persona imbuïda de l’essència del personatge, viu o mort, com és el cas, i transmet tota la personalitat d’aquest.

—Quina és la base de l’èxit d’aquest espectacle?

—Al llarg de dues hores, el públic veu un musical absolutament fidel i es retroba amb la manera d’actuar de Michael Jackson en els seus espectaculars directes. Utilitzem el mateix format i apliquem una fidelitat absoluta a la persona i als temes musicals d’ell.

—L’espectacle el veurem aquest Nadal a la televisió?

—Un una de les actuacions a València ens va veure un famós productor televisiu. El resultat va ser que ens van contractar com un dels xous de les gales de Nadal i Cap d’Any de Tele5. Vam gravar el passat dia 22. T'asseguro que el veuran els espectadors els causarà sensació.

—Quins temes sortiran en aquestes gales?

—Exactament, Bad, Smooth criminal i Thriller.

—Té 43 anys, però no és nou en aquest món de l’espectacle?

—Mantinc una relació professional amb Inhumanos, he fet espectacles amb música del 80 amb orquestra i altres activitats, i ara estic del tot ficat amb aquest homenatge que fem a Michael Jackson.

tracking