Diari Més

Cinema

La finlandesa 'El día más feliz en la vida de Olli Mäki', Premi a la Millor Opera Prima al REC

El Premi del Jurado de la Crítica ha sigut per 'María (y los demás), mentres que el Premi del Jurat Jove i el Premi del Públic se l'ha emportat 'La mano invisible'

Fotograma del film 'El dia más feliz en la vida de Olli Mäki'.

La finlandesa 'El día más feliz en la vida de Olli Mäki', Premi a la Millor Opera Prima al  RECCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Antiga Audiència ha acollit aquest dilluns a la nit la cloenda del XVI Festival REC, en la qual els tres jurats –Jurat Internacional, el Jurat de la Crítica i el Jurat Jove- han hagut d’escollir els films guanyadors d’entre les 11 òperes primes que participaven en el concurs de la present edició.

La pel·lícula escollida com a Millor Opera Prima del REC ha estat El día más feliz en la vida de Olli Maki, la proposta finlandesa pels Òscar obra del director Juho Kuosmanen. El Jurat Internacional ha decidit atorgar-li aquest reconeixement «per la soltesa amb què modela la matèria per construir el seu relat servint-se d’un tractament visual audaç, amb amor pel seu personatge, notablement interpretat per Jarkko Lahti».Per altra banda, María (y los demás), de Nely Reguera, ha rebut menció especial, ja que el jurat l’ha considera «una necessària aportació a la recuperació de la dignitat d’un cinema espanyol de gran públic».

'María (y los demás)' també es fa amb el Premi del Jurat de la Crítica

Aquest no ha estat l’únic reconeixement que ha rebut María (y los demás). El film espanyol també s’ha emportat el Premi del Jurat de la Crítica, ex aequo, «pel seu magnífic retrat d’una dona, esplèndidament interpretada per Bárbara Lennie, en una etapa fonamental de la seva vida». El guardó ha estat compartit amb Ma vie de couraggette, la candidata suïssa als Oscar de Claude Barras, «per apropar-se al món adult des de l'animació tradicional».

'La mano invisible' rep el reconeixement del Jurat Jove i del Públic

La mano invisible, del director David Macián, ha estat doblement premiada. Per una banda s’ha emportat el Premi del Jurat Jove per la seva «crítica a la societat actual, per la seva posada en escena arriscada i fascinant i, per com està plantejat com un projecte col·laboratiu». Per altra banda també s’ha fet amb el Premi del Públic amb una puntuació que fregava la matrícula d’honor. L’actor tarragoní Edu Ferrés, format en grups i escoles de teatre de Tarragona, és part de l’equip de la pel·lícula espanyola que forma part del programa europeu Across the Line liderat pel Festival REC des de Tarragona.

Per altra banda, la menció especial del Jurat Jove se l’ha endut La última tierra de Pablo Lamar per la seva manera de «transmetre sensacions a l'espectador i transportar-lo als diferents elements de la terra, explicant una història senzilla, d'amor i mort, i sobretot, de tendresa humana».

La sessió familiar clourà la XVI edició del REC

El Festival REC finalitzarà el proper dimarts amb una sessió pels més petits en col·laboració amb Minipop amb la premiada animació Ma vie de courgette. La proposta de Suïssa per als Oscar es podrà veure a l’Antiga Audiència dimarts 6 a les 12 h (6€ 1 adult + 1 nen).

Pels que no han arribat a temps de veure les pel·lícules guanyadores d’aquesta XVI edició, tenen una altra oportunitat dimarts a la tarda. A les 18 h es projectarà a l’Antiga Audiència El Premi del Jurat Internacional, El día más feliz en la vida de Olli Mäki i a les 20 h veurem el Premi del Públic, La mano invisible.

Per l’altra banda, a les 22 h, hi haurà projecció sorpresa a l’Antiga Audiència per posar punt final al REC 2016.

tracking