Diari Més

Comerç

IKEA demanarà la llicència d'obres al gener i es construirà en 15 mesos

Està previst que el centre comercial estigui llest abans de la celebració dels Jocs Mediterranis

La de Tarragona serà la primera botiga fora de la província de Barcelona.

IKEA demanarà la llicència d'obres al gener i es construirà en 15 mesosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional sueca IKEA demanarà la llicència d’obres a l’Ajuntament de Tarragona, el pròxim mes de gener. Està previst que, durant el primer trimestre del 2017, el consistori resolgui el tràmit i, per tant, l’empresa tindrà 15 mesos per executar l’obra, la qual cosa significa que, abans de la celebració dels Jocs Mediterranis, IKEA serà ja una realitat.

Segons fonts municipals, la multinacional sueca està ultimant els documents per poder presentar l’últim tràmit de tot el procediment amb l’objectiu d’obrir la seva botiga a Tarragona, la primera que la firma posarà en marxa a Catalunya fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. Fa uns mesos, la multinacional afirmava que no volien parlar de terminis perquè «hem de ser respectuosos amb el desenvolupament urbanístic que encara queda per resoldre a la zona». El projecte del Pla Parcial 10, situat al costat de la carretera T-11, a l’alçada de Campclar, avança a pas de gegant, la qual cosa ha propiciat l’anunci de la multinacional sueca.

IKEA demanarà la llicència d’obres, després que, el passat mes de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte d’urbanització i reparcel·lació del PP10, on s’implantarà el centre comercial i l’accés a l’Anella Olímpica, on s’han de desenvolupar els Jocs Mediterranis, ajornats l’any 2018. Pel que fa a la llicència comercial, la Generalitat ja la va concedir ara fa uns mesos.

El permís comercial té una validesa de tres anys, tot i que es pot prorrogar. Per tant, l’empresa té marge fins a l’octubre del 2021 per començar a tenir activitat a Tarragona. Però tot sembla indicar que la multinacional no farà esperar tant. Durant el primer trimestre del 2017, IKEA començarà a construir la seva botiga al costat de la T-11 i està previst que el centre comercial estigui llest abans dels Jocs Mediterranis. Per portar a terme aquesta construcció, IKEA té previst invertir 60 milions d’euros en el centre. Es calcula que donarà treball, durant la fase d’obres, a unes 500 persones.

Podria haver estat abans

Segons va explicar públicament l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, a principis d’any, aquest abril haurien d’haver començat les obres del centre comercial, després de solucionar-se els tràmits pendents. Vuit mesos després, no s’ha aixecat ni una sola pedra de la botiga, i la urbanització de les finques municipals d’aquest pla parcial també brillen per la seva absència. Tot sembla indicar, però, que aquesta és la bona, i que, d’aquí a un any i mig IKEA serà una realitat.

tracking