Diari Més

Gastronomia

Menys oli però de més qualitat a la Fira de Tarragona

El president de la DOP Siurana destaca l’excel·lència de l’oli malgrat la menor quantitat de la collita

Les casetes de les cooperatives es reparteixen a la Rambla Nova tarragonina

Menys oli però de més qualitat a la Fira de TarragonaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de divendres i fins aquest diumenge, la Rambla Nova de Tarragona acull la 16ª edició de la Fira de l’Oli de la DOP Siurana. Una cita en la que s’aprofita per a presentar l’oli nou de la temporada i en la que les cooperatives busquen donar sortida al seu producte. Aquest any, com a novetat, la fira inaugura l’espai ‘glopets d’oli’, en el que es realitzen tastos guiats i d’altres activitats i tallers.

El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, defensa que el nivell del producte s’ha de valorar «tenint en compte la quantitat però també la qualitat». Galceran no amaga que aquesta collita «ha estat menor, ja que venim d’un any anterior amb una collita més nombrosa i hem patit una sequera de 5 mesos». Per aquest motiu, la producció s’ha vist reduïda en «un 30% respecte la temporada passada».

Tot i així, la sequera patida no ha afectat en la qualitat de l’oli que, segons Galceran, és «excel·lent, cada any és molt bona però aquesta collita ha donat un oli molt bo». El president de la DOP Siurana argumenta aquesta qualitat en una «maduració més retardada de l’oliva que atorga unes propietats més intenses a l’oli».

Retorn a l'emplaçament a la Plaça Corsini

La situació de la Fira de l’Oli a la Ramba Nova és un fet que agrada a la DOP Siurana ja que «molta gent passeja per aquí i, per tant, hi ha una gran afluència de públic». Tot i així, Antoni Galceran avança que en l’edició de l’any vinent «ja podrem tornar a la Plaça Corsini, on havíem celebrat altres edicions, perquè hauran acabat les obres del mercat».

Des de l’organització admeten que és difícil fer una previsió de la quantitat de públic que assistirà a la Fira de l’Oli. Tot i així, Galceran ha reconegut que esperen que dissabte sigui «el dia més fort perquè hi estem matí i tarda», així com diumenge al migdia quan se celebrarà un vermut amb degustació de l’oli nou de la DOP Siurana.

tracking