Diari Més

Commemoració

Salut va diagnosticar 6,8 casos de VIH per cada cent mil habitants a Tarragona

La ciutat també ‘Aixeca les mans’ en solidaritat amb la Sida, que celebra avui el seu Dia Mundial celebrant els avenços en la seva curació

Imatge de la presentació dels actes del

Salut va diagnosticar 6,8 casos de VIH per cada cent mil habitants a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona va diagnosticar un cas de VIH per cada 14.700 habitants de mitjana (6,8 casos per 100.000 habitants) dins la seva àrea d’influència, segons les dades que va oferir ahir en un acte que va presidir la regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos. En les seves paraules, Santos va mostrar la solidaritat de la ciutat envers aquesta problemàtica de salut i va fer seu el lema que proposa UNUSIDA per aquest any: «Aixequem les mans per la #prevencióVIH».

L’objectiu de l’organisme per aquest any és el «90-90-90», que resum tres anhels: que el 90 per cent de les persones amb VIH siguin detectades, que el mateix percentatge estiguin en tractament i, finalment, que el 90 per cent tinguin una càrrega viral indetectable.

Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària, va especificar que les comarques del Baix Penedès i del Tarragonès eren les que havien experimentat una taxa més elevada de casos, amb 7 i 5 casos per cada cent mil habitants, respectivament.

Pel que fa a les vies de transmissió, les estadístiques afirmen que en un 44 per cent d’ocasions s’ha registrat en una relació entre homes, seguida de les dones heterosexuals (15%) i dels homes heterosexuals (7%).

Tres casos de Sida a la ciutat

Pel que fa a la Sida (que s’ha de diferenciar dels que porten el virus), les autoritats sanitàries han detectat 3 casos a la ciutat de Tarragona el 2015, el que representa una taxa del 0,8 per cada 100.000 habitants. Aquesta data és lleugerament inferior a la que es registra en tot el territori català.

Grup de treball de Salut Sexual

Per la seva banda, Lluís Romero, representant del Grup de Treball de Salut Sexual i VIH/Sida Tarragona ha fet menció a què el Servei de Promoció de la Salut -Salut Escolar- de l’Ajuntament de Tarragona, ha dut a terme 85 tallers als centres de secundària, on han participat 1.270 alumnes. (ASSIIR-ICS); 61 tallers als centres educatius, amb 1.326 participants (Creu Roja Tarragona), 85 tallers sobre sexualitat, diversitat sexual i prevenció del VIH, amb 1.695 assistents (Col·lectiu H2o), 16 tallers per part de Creu Roja Joventut i des dels departaments de Joventut i Salut/Assexora Tgn/H2o s’han format 15 joves promotors de salut i s’ha fet seguiment dels joves promotors de les 6 edicions anteriors.

tracking