Diari Més

Mercadona opta a ocupar cinc locals comercials més al nou Mercat

L’adjudicació permetrà ampliar la botiga en 140 metres quadrats i s’instal·larà una vidriera a un dels laterals del supermercat

La major part de l'espai de la planta baixa del nou mercat l'ocuparà el supermercat.

Mercadona opta a ocupar cinc locals comercials més al nou MercatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Mercadona, encarregada de gestionar el supermercat del nou Mercat Central, opta a ocupar cinc dels catorze locals comercials situats a la planta baixa de les noves instal·lacions. Així ho asseguren fonts de l’empresa, que afegeixen que els locals que vol quedar-se són els situats més a prop del supermercat. La intenció és ampliar la botiga en 140 metres quadrats més, la qual cosa significa que Mercadona ocuparà gran part de la planta baixa del nou Mercat.

L’empresa ja ha presentat la seva proposta de negoci al concurs públic que permetrà a Espimsa adjudicar els locals comercials de la planta baixa del Mercat. De fet, el pròxim dilluns dia 5 de desembre, l’Ajuntament obrirà les pliques amb les ofertes presentades. Gairebé un mes després i després de valorar les propostes, s’adjudicaran els espais. Si finalment Mercadona guanya el concurs i es queda amb cinc dels locals comercials, l’empresa ampliaria la botiga fins a 1.600 metres quadrats. Actualment, Mercadona ja compta amb 1.550 metres quadrats. Amb l’espai restant, l’empresa construirà «zones que no trepitja el client», com per exemple, sales de formació, vestuaris i lavabos.

Aquesta ampliació de la botiga permetrà instal·lar una vidriera gegant a un dels laterals del supermercat, la qual cosa permetrà poder veure l’interior del Mercadona des de les escales mecàniques situades en mig de l’edifici del nou Mercat Central. Segons fonts de l’empresa, l’adjudicació dels cinc locals significaria aportar comoditat i autenticitat a l’equipament. Segons la normativa que regula els mercats, una mateixa empresa pot gestionar fins al 60% de la totalitat de les instal·lacions. Tot i així, Mercadona no arriba a ocupar tant d’espai, però s’emporta una bona part del pastís.

Obertura de pliques

A tres mesos d’obrir el nou Mercat Central, encara queden molts metres quadrats per omplir. A la primera planta de l’edifici, s’han adjudicat 42 de les 47 parades. Pel que fa a la planta baixa, encara queden per adjudicar tots els locals comercials. La regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, es mostra tranquil·la i segura i afirma que el nou Mercat obrirà les seves portes amb plena activitat comercial. De moment, el pròxim dilluns dia 5 de desembre, Espimsa descobrirà quines empreses estan interessades a instal·lar els seus negocis a la planta baixa del mercat. El supermercat Mercadona n’és un.

tracking