Diari Més

Manteniment

La campanya de poda d'arbres acabarà el pròxim mes de març

L’Ajuntament considera apropiat avisar de la prohibició d’estacionar 72 hores abans dels treballs

La campanya de poda d'arbres acabarà el pròxim mes de marçM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts ciutadans s’han vist sorpresos els últims dies per la prohibició d’estacionament als carrers on viuen. El motiu d’aquesta prohibició «massiva» respon als treballs de poda d’arbres que tant al centre de la ciutat com als barris s’han iniciat fa poques setmanes. Contràriament al que podria semblar, no es tracta d’uns treballs puntuals que es realitzen en pocs dies, sinó que la campanya té una duració propera al mig any.

Així que l’empresa Jardiners de Tarragona anirà saltant d’una de zona en zona, mentre la Guàrdia Urbana s’encarrega d’anar senyalitzant simultàniament i prèviament el lloc d’actuació. Ahir va haver-hi un xic d’enrenou als carrers propers a Tabacalera i el Serrallo, ja que s’havia generat una prohibició amb motiu de la Mitja Marató quatre dies abans de la prova, el que molts van confondre amb la prohibició de poda. No era així. Segons informa l’Ajuntament, la normativa indica que l’avís de prohibició s’ha de col·locar 48 hores abans dels treballs, però a la ciutat es considera millor informar –que no prohibir– 72 hores abans perquè ningú no pugui dir que no ho ha vist i posar el remei abans que la malaltia, que en aquest cas té un nom clínic que tots coneixem: la grua.

Dos equips de treball

Els treballs de poda dels arbres de la ciutat es planifica meticulosament, així com les necessitats de personal i maquinària. Així que dos equips es «reparteixen» la ciutat a partir del mes d’octubre.

Un equip va començar ja el mes passat per Sant Pere i Sant Pau, mentre l’altre recorria simultàniament la zona centre. Aquest últim, per Nadal té previst no causar impediments viaris i es «retira» a fer les escoles del Serrallo. Una vegada acabats els treballs a Sant Pere i Sant Pau, un dels grups es dirigirà als barris de Ponent, on treballarà fins el proper mes de febrer, les mateixes dates que es preveu finalitzi l’equip que fa la zona centre. Després, al febrer, començaran els treballs al barri dels Músics i Arrabassada, que duraran fins final de març. Paralelament, faran treballs de poda a la Mora, combinant-ho amb un repàs als carrers més conflictius de Sant Ramon. Un tercer equip de suport, més petit, avança desde principis de novembre per La Floresta, i ara es troba a Bonavista.

Una vegada acabat el Nadal i després de retirar les llums, la Brigada Municipal va demanar opinió a experts en arboricultura sobre el risc de caiguda de branques a Rambla i el tram de l’Ajuntament, així que els jardiners esporgaran aquelles tipuanes, en el que es considera una intervenció puntual. Els equips estan compostos per dos podadors, dos o tres «recollidors», un camió de 10 tones, un de 3.500 kg, una trituradora i un porter.

tracking