Diari Més

Commemoració

Els Serveis d'Atenció a la Dona van atendre 1.048 víctimes de violència

El 2016 els Siads del Camp de Tarragona ha atès 2.817 persones, i va fer 1.363 consultes psicològiques i 909 jurídiques

Tècniques i assessores dels SIADs tarragonins van llegir un manifest contra la violència de gènere.

Els Serveis d'Atenció a la Dona van atendre 1.048 víctimes de violènciaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Serveis d’Informació i Atenció a la Dóna (SIAD) del Camp de Tarragona van atendre 1.048 dones que havien patit una situació de violència de gènere al llarg del 2016. Les dades es van donar a conèixer ahir a l’acte institucional que es va organitzar per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que avui divendres recorda les víctimes.

A l’acte, que va tenir com a escenari a la Delegació del Govern de Tarragona, van assistir Òscar Peris, delegat del Govern; Lídia Bargas, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Tarragona; Anna Aragonès, consellera comarcal del Baix Camp i Marta Palacios, coordinadora del SIAD de l’Ajuntament de Reus. Al llarg de l’acte es va posar en relleu la important tasca que realitzen els 14 components d’aquest servei per tal d’eradicar la violència de gènere al Camp de Tarragona. Entre les estratègies que s’han donat a conèixer per tal de frenar aquesta xacra social s’ha anunciat la creació d’un Observatori per la Igualtat de Gènere, que té com a principal finalitat «fer visible la violència masclista».

Al llarg de l’acte, al que van assistir policies, tècnics i assessors d’arreu de les comarques representades, es van anar mostrant i narrant actuacions que s’han dut a terme per prevenir aquest fenomen delictiu, donant especial importància a la prevenció.

La concienciació dels joves

En aquest sentit, la representant del SIAD reusenc va mostrar els treballs que es duen a terme pel que fa a la mentalització dels joves als instituts, per conscienciar-los cap al respecte a la dona, ja des de la base: els instituts. Aquesta activitat dóna un resultat esperançador i engresca als joves a participar-hi mitjançant sortides de cap de setmana a diferents destins on es fan xerrades amb ells. Anna Aragonès, alcaldessa de Riudecols i consellera del Consell Comarcal del Baix Camp, va posat de manifest els beneficis que ha comportat en l’activitat d’ajuda a la dona el Servei de Psicologia Itinerant, i el jurídic que es fa de forma presencial a les instal·lacions del Consell.

Al mateix acte es va presentar la campanya «Rebobina, canviem el fil de la història», que pretén sensibilitzar a la ciutadania i fer-la còmplice per afrontar i superar la violència masclista. Els cartells de la campanya, la imatge d’una cinta de casete, simbolitza el concepte de rebobinar, una mena de tornar enrere per interpretar i posar remei a un problema social tan important. A aquests cartells, que seran distribuïts per tot el territori i inserits als mitjans, s’afegeixen dos vídeos: un d’ells protagonitzats pels castellers dels Marrecs de Salt, que aixequen un pilar contra la violència masclista i un altre que posa de manifest aquesta «microviolencia», que s’inicia amb un poc alarmant control de la parella.

A Tarragona, 271 víctimes

L’estadística d’atenció a dones que han patit violència revelen que per part del SAID de l’Ajuntament de Tarragona s’han atès 271 casos, mentre que, a Reus, el nombre de dones que han informat dels maltractaments ha estat més baix: 65, tot i que en una població relativament similar (134.085 habitants a la capital de la província i 106.709 a Reus). Sorprén les estadístiques l’elevat nombre de casos registrats a Calafell, ja que en una població de només 25.000 habitants s’han produït 109 víctimes.

tracking