Diari Més

Economia

Corsini tornarà a ser la plaça de les fires quan obri el nou Mercat Central

La setzena Festa de l’Oli de Siurana arribarà amb novetats a la Rambla el pròxim cap de setmana

Imatge d'una edició passada de la Fira

Corsini tornarà a ser la plaça de les fires quan obri el nou Mercat CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Corsini es convertirà el pròxim any en «l’epicentre de les fires», va manifestar la consellera de Comerç de l’Ajuntament, Elvira Ferrando, en el curs de la presentació de la setzena edició de la Festa de l’Oli de Siurana que es farà del pròxim divendres al diumenge a la Rambla Nova. Ferrando va anunciar que ja s’ha arribat a un acord amb la DOP Siurana i el Gremi de Pagesos, per què l’edició del 2017 «es faci a la plaça Corsini».

La consellera ho va assegurar amb rotunditat: «La Festa de l’Oli tornarà a Corsini un cop sigui reordenada la urbanització de la plaça». La celebració de fires serà un fet que «es retroalimentarà amb el Mercat i des d’Espimsa ja tenim moltes ganes que així sigui».

El vicepresident del Gremi de Pagesos, Pere Joan Salas, va recordar que les primeres edicions de la Festa de l’Oli, promogudes per aquesta veterana entitat, «es van fer a Corsini».

De moment, a la Rambla

La Rambla Nova serà, de moment, l’espai que acollirà l’edició d’enguany d’una proposta que rep milers de persones que podran fer uns tats de l’oli nou. Vint cooperatives i entitats hi seran presents amb els seus estands. La consellera Elvira Ferrando va comentar que en aquesta setzena edició s’estrenaran nous estands, de fusta, i es reordenarà la zona per facilitar l’accés dels ciutadans.

D’altra banda, cal destacar que els organitzadors s’han solidaritzat amb el Gran Recapte d’Aliments i habilitaran un espai destinat a aquelles persones que vulguin col·laborar.

Un dels moments esperats de la Festa de l’Oli és l’esmorzar popular. El Gremi de Pagesos preveu repartir 1.500 racions, el dissabte a partir de les 10 del matí. El preu dels tiquets és de 2,5 euros i es poden adquirir el mateix dia a l’estand de la DOP Siurana. Tanmateix, pot sortir gratuït a les parades del Mercat Central. Els clients que comprin en les seves parades també podran accedir-hi al sorteig de dos lots de quinze litres d’oli cadascun. Els assistents a la Festa de l’Oli podran, igualment, entrar en el sorteig omplint una butlleta.

Altres activitats que es duran a terme al llarg dels tres dies seran un concurs d’instagram entre les persones que pengin fotos de la Festa de l’Oli, fer el tast de l’oli que portaran fins a Tarragona les cooperatives i participar-hi en un vermut que es farà el diumenge d’11 a 14 hores. El preu del tiquet serà de tres euros i inclourà un vermut de la marca Montebrione i una tapa elaborada amb oli de Siurana per Rosa Martí.

Menys collita i més qualitat

El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va manifestar que aquesta temporada la collita ha estat menor que altres anys i ha baixat prop d’un trenta per cent amb relació a la de l’any passat. La producció és d’uns tres milions de quilos «a causa de la sequera». Galceran va remarcar, però, que «la qualitat de l’oli d’aquest any és excel·lent per què la collita s’ha fet més tard». L’oli d’aquesta temporada destaca per ser «més afruitat», va explicar el màxim responsable de la DOP. Participaran en la Festa cooperatives provinents de llocs diversos com Cabacés, Castellvell, Constantí, la Bisbal de Falset, la Canonja, la Serra d’Almos, Riudoms, Picamoixons o Salomó.

tracking