Diari Més

Urbanisme

La CUP presenta al·legacions contra la urbanització de la Budellera

Els veïns de Llevant també oficialitzen la seva negativa al projecte

El PPU-24 inclou un total d'1.326.45 metres quadrats, entre aquests també s'inclou una petita zona de la platja Llarga.

La zona de la Budellera podrà tenir edificis de fins a 9 pisos d'alçadaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP ha presentat al·legacions contra el Pla Parcial Urbanístic 24, conegut com la urbanització de la Budellera, que preveu la construcció d'habitatges a la zona entrel'estadi del Nàstic i les platges Savinosa i Llarga, perquè considera que «promourà edificacions molt agressives amb el territori, i comportarà la destrucció massiva de la massa forestal que envolta la ciutat de Tarragona». D'aquesta manera, l'agrupació assegura que el projecte és contrari al «principi de desenvolupament urbanístic sostenible».

La CUP, a més, critica la «manca de procés participatiu real a l'hora d'elaborar el desenvolupament», que va ser aprovat per la Junta de Govern Local el passat 22 de setembre i es va presentar a la ciutadania el 20 d'octubre de 2016. A més, des de la CUP asseguren que aquesta operació immobiliària preveu un augment poblacional en 26.000 persones, «un creixement innecessari i injustificat de la ciutat quan, entre altres, existeixen nombrosos pisos buits o zones urbanes que donarien resposta a les necessitats de creixement poblacional».

Els veïns de Llevant oficialitzen la seva negativa al projecte

Per altra banda, elsveïns de la zona de Llevant de Tarragona també estan en peu de guerra contra la construcció d'aquesta zona residencial. La Federació d'Associacions de Veïns de Llevant rebutja frontalment aquest macroprojecte urbanístic que preveu 6.000 nous habitatges. El consideren desmesurat i una amenaça per a l'entorn de la platja Llarga de Tarragona. El col·lectiu veïnal, amb el suport de la Federació de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Plataforma Salvem la Platja Llarga, ha presentat un paquet d'al·legacions contra aquest pla parcial -el PP 24-. Confien que l'Ajuntament els escolti i no descarten emprendre accions de caire popular i social.

tracking