Diari Més

Sant Pere i Sant Pau

Els coloms esportius omplen el cel tarragoní

El club de Coloms Esportius Sant Pere i Sant Pau celebra una nova edició del Concurs de Nadal

Moment en què els coloms deixen les gàbies per seguir la coloma.

Els coloms esportius ocupen el cel tarragoníGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap a tres quarts de quatre una seixantena de coloms han abandonat les seves gàbies al Club de Coloms Esportius Sant Pere i Sant Pau. El seu objectiu, perseguir la coloma fins a trobar-la i estar-se al seu costat el màxim temps possible durant dues hores per sumar dos punts cada minut. Aquest és el funcionament del Concurs de Nadal de coloms esportius, que l’associació tarragonina celebra els dissabtes entre novembre i desembre.

Francisco Valiente, membre de l’associació i l’únic que queda dels socis que van fundar el centre a Sant Pere i Sant Pau fa 36 anys, explica el funcionament d’aquest concurs amb una brillantor especial als ulls. «Actualment som 28 socis i a aquest torneig hi participa gent de Tarragona però també de Reus, el Vendrell o Olivella», explica rodejat d’amants dels coloms de tota Catalunya.

Cada soci té uns coloms, que pinta de manera diferent per reconèixer cada un dels membres del seu equip. A la paret, una cartellera conté una targeta en la que es descriu tots i cada un dels coloms registrats al centre de Sant Pere i Sant Pau: el nom, el color del plomatge i els colors i formes amb els quals cada membre els pinta. «Això no només ajuda a l’àrbitre a saber de qui és cada colom, als propietaris també ens va bé perquè en tenim tants que a vegades no sabem quins són nostres», explica Valiente.

Els concursos de coloms es realitzen durant tot l’any. El de Nadal només es celebra els dissabtes però cap al juny i «quan els dies duren més, fem proves els dimarts i dissabtes». La passió pels coloms es transmet de pares a fills, i així queda demostrat al centre de Sant Pere i Sant Pau en el que tots els socis hi tenen algun familiar. Francisco Vicente també ha aconseguit encomanar la seva passió: «Dels meus tres fills, només un s’hi ha quedat. Però aquí tot va així, els pares porten els fills, alguns es queden i després arriben els néts».

Alguns dels socis i participants al Concurs de Nadal.

Els coloms esportius ocupen el cel tarragoníGerard Faiges

tracking