Diari Més

Comerç

Paradistes del Mercat creuen que el trasllat trigarà un mínim de tres mesos

El col·lectiu de treballadors es resigna i afirma que no podran estrenar les noves dependències fins finals de febrer o inici de març

Els paradistes consideren que ha arribat el moment de deixar la carpa i estrenar el nou mercat.

Paradistes del Mercat creuen que el trasllat trigarà un mínim de tres mesosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els paradistes del Mercat Central s’han resignat a un nou retard. El trasllat a les noves dependències de l’immoble modernista de la plaça Corsini es podria produir a finals de febrer o inicis de març, segons han explicat els professionals de la carpa. Alguns fins i tot manifesten que «tant de bo sigui per Setmana Santa». L’apertura del nou Mercat Central està pendent ara dels industrials que han estat contractats pels paradistes per fer les instal·lacions pertinents i fabricar material com ara neveres i prestatges.

Paradistes com Montserrat Saboya, qui fa 40 anys que treballa al mercat, asseguren que «no sabem quan es farà el trasllat, però esperem que sigui durant el primer trimestre de l’any vinent». Per la seva banda, Paquita Sánchez diu que es va parlar que l’apertura seria el 10 de gener, «però els industrials ens han assegurat que no poden iniciar els treballs durant el Nadal». Sánchez estima que el trasllat «podria fer-se a finals de febrer o inicis de març» i apunta que «és normal que el procés s’allargui». En tot cas, cap dels paradistes haguessin acceptat marxar al nou mercat coincidint amb les festes nadalenques.

Testimonis recollits entre els paradistes coincideixen en el fet que el llarguíssim període de temps transcorregut des que es van iniciar les obres els ha suposat acostumar-se a escoltar diverses dates d’apertura del nou mercat. Aquest és el cas de Maria Teresa Guiu, una de les professionals que s’hi traslladarà. «Ara mateix no en sabem res del trasllat. L’última data que recordo que es va dir va ser la del 14 de gener, però la gent diu que és impossible». Com altres paradistes, va remarcar que «els industrials calculen que la inauguració podria fer-se a finals de febrer. Jo penso que serà per Setmana Santa. Les coses de palau van a poc a poc».

Un punt neuràlgic de la carpa del mercat és el bar. Mila Bassas va comentar que «sembla que estem arribant al final, però no marxarem d’aquí fins al febrer o el març. Ja en tinc ganes. Estem de manera provisional des de fa molt de temps i, tot i estar bé, en el nou estarem millor». Alguns paradistes ja han començat a pagar els industrials. Ho confirma Conchi Claverias. «Ja paguem, però encara no s’han iniciat els treballs en la nova parada. Si necessiten tres o quatre mesos, marxarem per Setmana Santa. Aquesta és l’obra de la Sagrada Família».

tracking