Diari Més

Floria es mostra «sorpresa» per la seva investigació pel cas Inipro i considera que «ha de ser una confusió»

La regidora afirma que ha coordinat grups de voluntaris, però nega cap vinculació amb l'empresa investigada

imatge d'arxiu de la portaveu del govern de Tarragona, Begoña Floria, en una roda de premsa.

Floria es mostra «sorpresa» per la seva investigació pel cas Inipro i considera que «ha de ser una confusió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, es mostra «sorpresa» per la seva investigació pel cas Inipro, però «tranquil·la» i confiada que es tracti «d’una confusió». En declaracions a l’ACN, Floria ha afirmat que, a l’espera de conèixer el detall de la interlocutòria feta pública aquest dimecres, no entén la relació que, segons el jutge, hi ha entre la seva activitat personal i política i els fets investigats sobre l’empresa Inipro. Segons el magistrat, Floria va participar en la creació d’un grup anomenat «PSC Ciberactivistes Ballesteros» que estava format per persones afins al PSC. La investigació assenyala que aquestes persones van ser contractades per l’empresa Inipro i eren pagades amb diners públics. De fet, el jutge conclou que actuaven en benefici del PSC difonent l’ideari socialista i donant suport a l’alcalde a les xarxes socials, i en cap cas promovien polítiques d’integració d’immigrants tal com corresponia al contracte subscrit entre la companyia i l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS).

La regidora ha defensat que, en l’àmbit del PSC, totes les activitats en què participa habitualment són «de tipus voluntari» o motivades pel seu càrrec de portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona. Segons ha dit, ha coordinat algun equip de voluntaris, però en cap cas vinculat a Inipro. Per aquest motiu, ha descartat que les seves actuacions «puguin ser motiu d’una investigació de tipus penal».

La portaveu del grup municipal socialista ha manifestat sentir-se «molt tranquil·la» sobre la seva activitat política i personal, tant al PSC com a l’Ajuntament. A més, ha avançat que donarà les explicacions que pertoquin al jutge i ha expressat la seva voluntat de col·laborar amb la justícia. «No hi ha cap vinculació entre la meva activitat dins el partit amb el cas Inipro o cap altre cas», ha insistit.

Posa els seus càrrecs a disposició del partit

D’altra banda, Begoña Floria ha assenyalat que ha comunicat la seva situació processal als òrgans del Partit dels Socialistes de Catalunya. Begoña Floria és membre de l’executiva de Federació del PSC del Camp de Tarragona i, des de l’últim congrés del PSC, també és adjunta de comunicació a l’executiva nacional. La regidora tarragonina ha confirmat que ha posat aquests dos càrrecs a disposició del partit.

tracking