Diari Més

Infraestructures

L'ampliació de l'andana secundària de l'estació de trens ja està en marxa

Les obres de millora estan a un 15% d’execució

L'ampliació de l'andana secundària de l'estació de trens ja està en marxaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l’estació de trens de Tarragona segueixen avançant a bon ritme, segons explica Adif i corrobora l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Actualment, les obres de millora es troben en un 15% de la seva execució i, aquesta setmana, s’està portant a terme l’ampliació de l’andana secundària. El primer pas ha estat la construcció dels murs perimetrals. Ara és el torn d’aixecar l’estructura nova per incorporar l’amplada definitiva –uns quatre metres més–, tal com contempla el projecte. L’andana secundària serà el doble d’ample de que ha estat fins ara, la qual cosa millorarà les condicions d’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda i facilitar el pas dels viatgers. Un cop construïda, els usuaris disposaran de més del doble de l’espai, ja que, fins ara, l’andana mesurava poc més de tres metres.

Segons Adif, les obres segueixen el ritme previst, tot i que reconeix que les primeres operacions es mostren més lentes. «D’aquí a uns dies es podrà comprovar que tot està avançant correctament», asseguren des d’Adif.

Després de l’ampliació de l’andana número 2, el següent pas serà la instal·lació d’un ascensor a cada banda del primer tram de les vies i una ampliació de 68 centímetres en l’alçada de les andanes, la qual cosa anivellarà el terra amb les escales i les rampes dels combois. A més, s’incorporarà una escala mecànica que facilitarà el transport d’equipatges.

L’alcalde està al cas

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va visitar les obres, ara fa tres setmanes, i es va mostrar content de com anaven les millores, però va destacar que «trobo a faltar altres infraestructures com el Corredor Mediterrani i trobo a faltar la valentia del govern central».

tracking