Diari Més

El pressupost municipal de 2017 dependrà de la venda de patrimoni

Els serveis socials tornaran a disposar d’una amplia partida econòmica i es milloraran els espais urbans de la ciutat

Solar de les Gavarres que l'Ajuntament va posar a la venda en una subhasta

El pressupost municipal de 2017 dependrà de la venda de patrimoniCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern municipal de Tarragona presentarà el proper dijous, en roda de premsa, el contingut del pressupost que regirà l’any 2017. Tot i no transcendir els punts bàssics, tot apunta a uns pressupostos continuistes, amb lleugeres diferències respecte al d’enguany i on la venda de patrimoni serà uns dels punts claus pel que fa al capítol destinat a ingressos.

El pressupost es tancarà el dimecres i se sotmetrà a l’aprovació del plenari extraordinari que es durà a terme el 28 d’octubre. Segons ha pogut saber Diari Més, part de les actuacions previstes per al exercici de 2017 dependran de la venda de patrimoni municipal. Aquest és el cas del futur de l’edifici del Banc d’Espanya, encara per resoldre més d’una dècada després que l’entitat tanqués les seves portes a Tarragona i la posterior adquisició per part de l’Ajuntament.

El pressupost contempla una partida de 100.000 euros que es destinarà al projecte executiu, mentre el d’obres ascendirà a mig milió d’euros. El possible contingut que es donarà a l’immoble ha estat divers i ara per ara es desconeix la funcionalitat que se li donarà. Establir-hi una oficina d’informació i promoció turística i un museu del sector químic han estat algunes de les propostes. La reapertura de l’edifici de la Rambla Nova mitjançant la venda de patrimoni municipal no és nova. Aquesta estratègia s’ha tingut en compte en altres operacions que finalment no s’han fet. Grups de l’oposició com ERC han expressat els seus dubtes. Pau Ricomà ha dit que «esperem propostes constructives per arribar a acords».

Per la seva banda, des de CDC s’ha afirmat que «s’han produït incompliments en els pressupostos de 2016» arran de la poca venda de propietat municipal «i pensem serà difícil reactivar-la el proper any». La crisi conòmica és un factor que hi juga en contra de la venda de patrimoni per part de l’Ajuntament. A Tarragona hi ha diversos casos pendents de ressolució per aquest motiu. Alguns dels concursos públics han estat declarats deserts.

El pressupost de 2017 és el primer que elabora el govern format per PSC, PP i UDC. Aquest fet implica que les tres parts negociïn les seves propostes. Per exemple, el Partit Popular vol incidir en el dia a dia de la ciutat o, el que és el mateix, tenir cura dels espais urbans. Aquesta àrea veurà incrementada la partida que passarà de mig milió d’euros a ser d’1,5. També el turisme es veurà beneficiat. El pressupost del Patronat Municipal augmentarà un tres per cent.

L’equip de Govern ha optat per no facilitar detalls del pressupost fins aportar-los a la roda de premsa convocada per aquest dijous. Una qüestió és segura. Les partides destinades a la persona cobraran importància en el debat del plenari del 28 d’octubre. Sense anar-hi més lluny, la portaveu d’ICV, Arga Sentís, ha manifestat que «esperem importants partides en l’apartat de serveis socials, també que hi hagin partides obertes per poder ajudar persones en situació vulnerable o poder augmentar els habitatges municipal per poder destinar-los a lloguer social».

tracking