Diari Més

Solidaritat

El Gran Recapte del Banc d'Aliments necessita més voluntaris a Tarragona

Només s’han aconseguit un 20% de les 1.520 persones que calen per recollir el menjar als 98 supermercats, els dies 25 i 26 d’aquest mes

El magatzem central de Reus ja espera les donacions.

El Gran Recapte del Banc d'Aliments necessita més voluntaris a TarragonaJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d’aliments de les comarques de Tarragona ja fa setmanes que es prepara per al Gran Recapte del 25 i el 26 de novembre. A primers d’octubre feia una crida per a sumar a 4.500 voluntaris a tota la província. Enguany els coordinadors s’han posat com a fita recollir 600 tones de menjar, 80 més que el 2015, i per això, el nombre de voluntaris també és superior: en calen 500 més.

Però ara, a dues setmanes de la data, el nombre d’inscrits és preocupant, especialment a les ciutats de Reus i Tarragona. «Al total de la província, tenim ja a unes 2.000 persones inscrites, estem al 50% del que necessitem, però a les dues ciutats principals, Reus i Tarragona, només anem pel 20%. Ens cal molta gent. Per recollir les 600 tones, primer necessitem els supermercats plens de voluntaris», apuntava Mari Luz San Miguel, membre de l’entitat.

A la capital calen vora 1.000 persones per omplir la seixantena de supermercats –es fan tres torns al dia– i a Reus, són necessaris prop de 520 voluntaris més, per estar presents als 38 establiments que hi col·laboraran. La inscripció es pot fer a través del següent web: bancalimentstarragona.org.

I és que lluny de les xifres econòmiques que parlen de millora, la realitat continua sent molt dura: el nombre de persones que no tenen diners per comprar menjar no ha baixat. «Normalment qui diu que la crisi està superada és aquell qui no l’ha tingut. És cert que la xifra de persones que necessiten la nostra ajuda no creix, però tampoc baixa», apunta Antoni García, secretari del Banc.

A banda, neix una terrible categoria: les persones que tot i treballar, tenen uns sous tan miserables que no poden ni pagar els aliments.

«Només guanyen per pagar la hipoteca, perquè els sous són el que són. Hi ha treballadors pobres», exposa San Miguel.

Per tot plegat, continua sent necessari aportar un petit gra de sorra en forma de pots de conserves, oli o brics de llet. L’any passat, 134 entitats de tota la província van poder donar aliments als més necessitats gràcies a actuacions com la dels propers 25 i 26 de novembre.

Els responsables de l’entitat expliquen que totes les cadenes d’alimentació, donen al voltant d’un 10% del que calculen que s’ha facturat en donacions aquells dos dies.

tracking