Diari Més

L'«energumen» de Cardenal contesta a Ballesteros

Assegura que ja va anunciar al 2012 que la «duríssima crisi econòmica feia improbable que el Govern pogués ajudar als grans esdeveniments esportius a Espanya»

Miguel Cardenal i Josep Fèlix Ballesteros.

L'«energúmen» de Cardenal contesta a BallesterosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miguel Cardenal, fins fa pocs dies president del Consejo Superior de Deportes (CSD) ha decidit contestar a l'alcalde de Tarragona i president dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, després que aquest el qualifiqués d'«energumen» en una entrevista concedida a aquest diari i el culpés de molts dels mals de l'ajornament dels Jocs Mediterranis del 2017 al 2018.

En una carta que Cardenal ha publicat a El País, aquest ha deixat clar que «al setembre del 2012 vaig anunciar públicament que la duríssima crisi econòmica a la qual ens enfrontàvem feia improbable que el Govern pogués ajudar als nombrosos grans esdeveniments esportius que acolliria Espanya, i que els seus responsables havien de calcular si se sentien capaços per afrontar-los». En aquest sentit, el ja expresident del CSD afegia que «si la subvenció dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) al CSD havia estat de 170 milions d'euros un any abans, el 2013 seria de 56 milions, amb el que això comporta per a un Organisme Autònom, que ha de fer front als seus salaris o despeses d'instal·lacions».

Els Jocs Mediterranis, segons Cardenal, «tenien l'avantatge de celebrar-se diversos anys més tard que d'altres esdeveniments, però el desavantatge que entre els nombrosos convenis signats per Albert Soler (PSC), justament abans de la convocatòria de les eleccions generals del 2011 no va incloure a Tarragona. L'alcalde Ballesteros va decidir no unir-se a cap alcalde del PP que reclamava amb contundència les ajudes signades per Soler».

Així, segons detalla Cardenal, «Ballesteros va entendre perfectament els recursos de l'Estat, i av acudir a moltes altres instàncies dins del Govern central».

La fundació

Sobre la no assistència a la Fundació, Cardenal aclareix que «va ser creada sense el nostre coneixement, i ens hi va vetar l'Advocacia de l'Estat perquè Ballesteros no va voler acceptar les modificacions dels Estatuts que un informe preceptiu i vinculant exigia.

L'ajornament

Cardenal anuncia també en el seu escrit que l'ajornament era una mort anunciada, i que no ha resultat cap sorpresa. «Entenc que mentre s'acostava la data de celebració dels Jocs, el nerviosisme de Ballesteros creixia, perquè els càlculs d'ingressos dels seus successius plans directors s'havien basat en previsions que es demostraven poc realistes, i ha de produir un gran vertigen reconèixer que durant anys s'ha venut amb seguretat el que era una fugida endavant que acabava amb el precipici de la suspensió de l'esdeveniment», afirma en aquest sentit.

Cardenal s'acaba acomiadant de Ballesteros: «Em quedaré amb la imatge de persona afable i educada que he vist aquests cinc anys, i no amb la del Ballesteros que em qualifica com a energumen. Peró el convido a què digui la veritat als seus ciutadans i que els expliqui la raó que el porta a incomplir la seva reiterada promesa perquè el que ha succeït està motivat per la temeritat i la incompetència amb la qual Ballesteros es va sumir, des del 2012, en aquesta fugida endavant».

tracking