Diari Més

Sanitat

Vòmits i marejos a causa de la calor que es pateix al CAP Sant Pere i Sant Pau

Sindicat i treballadors denuncien que el sistema de climatització no funciona correctament

Infermers i metges surten a fora del'edifici per recuperar-se dels 30 graus de l'interior.

Vòmits i marejos a causa de la calor que es pateix al CAP Sant Pere i Sant PauCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vòmits, marejos i migranyes. Aquests són alguns dels símptomes que pateixen treballadors i usuaris del Centre d’Atenció Primària de Sant Pere i Sant Pau a causa de la calor que fa a la primera planta de les instal·lacions. I és que, segons els treballadors, l’aparell de l’aire condicionat no funciona correctament i les conseqüències són temperatures de més de 30 graus.

Aquesta situació, segons els empleats, es viu des de fa molts anys, però «ara hem decidit denunciar-ho, ja que treballar amb aquestes condicions és inhumà», assegura una infermera del CAP Sant Pere i Sant Pau.

El problema és que només hi ha un sol sistema de climatització, –que també escalfa– , en tot l’equipament i que aquest no està ben regulat. L’aparell està ubicat a la planta baixa i, per evitar que els treballadors d’aquest pis no passin fred, s’apuja la temperatura. És llavors quan els empleats de la primera planta «morim de calor», diu la infermera. Però això no només passa a l’hivern. «A l’estiu, l’aire condicionat està al mínim per tal que els de la planta baixa no passin fred. Però nosaltres passem molta calor», assegura la infermera.

Alguns testimonis asseguren que la situació és insuportable. Els usuaris es queixen de l’alta temperatura i el personal del centre ha de sortir a fora de l’edifici per poder recuperar-se de la calor. Alguns treballadors han patit episodis de vòmits, de marejos i, fins i tot, mals de cap difícils de solucionar.

És per això que el sindicat de sanitat, USITAC, demana a l’Institut Català de la Salut que solucioni, de manera urgent, aquesta situació. «No és lògic que un centre mèdic hagi de patir aquestes condicions. La temperatura hauria d’estar regulada», reivindica Josep Tutusaus, secretari general del sindicat USITAC, qui va afegir que «arribarem on convingui per posar fi a aquesta situació».

Pel que fa als treballadors, asseguren que la solució seria canviar el sistema de climatització i instal·lar tres aparells, un en cada planta, d’aquesta manera s’evitaria els canvis de temperatura. «Treballem a 30 graus, tenim la sensació que estem a ple mes d’agost», assegura la infermera. Els empleats estan desesperats, ja que molts pacients decideixen canviar de CAP o bé no anar-hi, a causa de l’alta temperatura que pateixen a les sales d’espera. De moment, sindicat i treballadors no descarten portar a terme alguna concentració si l’ICS no resolt aviat «aquesta situació inhumana», diuen.

tracking