Diari Més

Fiscalia redueix la petició de pena pels tres encausat en el Cas Bershka

Un dels agents denunciats reconeix que va utilitzar «una tècnica policial per desplaçar l'activista»

Imatge del judici del Cas Bershka, que s'està celebrant aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Tarragona.

Comencen a declarar les feministes encausades del Cas BershkaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sorpresa durant la segona i última jornada del judici de cas Bershka, en el qual estan encausats tres activistes feministes, –entre els quals es troba la portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada–. Després d’escoltar les declaracions dels implicats i dels testimonis, el Ministeri Fiscal ha modificat la seva petició de pena de presó pels activistes a quatre mesos. Per la seva banda, l’acusació particular de la Guàrdia Urbana manté els dos anys. Pel que fa a la inhabilitació de sufragi passiu pels tres activistes, –la qual cosa significa no poder exercir com a càrrecs electes–, tant la Fiscalia com l’acusació ho manté. Per altra banda, l’advocat dels activistes, Carles Perdiguero, manté les acusacions contra els agents de la Guàrdia Urbana per delictes de detenció il·legal, amenaces, vexacions i lesions, i demana cinc anys de presó pels tres agents i l’absolució dels encausats.

La jornada d'aquest dijous s'ha iniciat amb les declaracions de dues periodistes de TV3 que passaven pel lloc en el moment dels fets. La primera d’elles ha afirmat que dins del portal els agents van agredir a les persones detingudes, i la segona periodista ha assegurat que «les persones concentrades no van generar cap conflicte. La primera persona que va inciar les agressions va ser un agent de la Guàrdia Urbana que distribuïa puntades a tort i a dret contra els manifestants».

La sorpresa ha arribat davant la declaració del primer agent de la Guàrdia Urbana, que ha dit que «vaig utilitzar una tècnica policial per desplaçar-lo, –referint-se a un dels encausats, Santiago Fortuny–», i ha afegit que «l’endemà dels fets, altres agents em van dir que Fortuny habia fet pintades com Gora ETA. Això és motiu d’exaltació i em recorda a l’època de la lluita antiterrorista al País Basc». L’agent ha confessat que va donar un cop de puny a una persona i patades amb l’objectiu d’apartar a la gent. A més, ha afirmat que va agafar a Fortuny dels cabells, el va immobilitzar i se’l va endur a dins del portal perquè no s’escapés, ja que «en un espai tancat et pots defensar millor», ha assegurat l’agent, que ha afegit que Laia Estrada el va agredir i que Diego Corredor li donava puntades i el va mossegar a la mà. «És per això que li vaig donar un cop de colze i diversos cops a la cara», ha dit l’agent. Per altra banda, l’últim policia que ha declarat ha assegurat que no va veure cap agressió cap als encausats a l’interior del portal.

Per tot això, el Ministeri Fiscal ha modificat la seva petició i finalment, ha demanat 4 mesos de presó i inhabilitació de sufragi passiu pels tres activistes. D’aquí a dues setmanes aproximadament es coneixerà la decisió del jutge.

tracking