Diari Més

Cas Bershka

Una seixantena de persones demanen justícia davant els jutjats per les encausades del cas Bershka

El judici comença aquest dimecres i continuarà demà

Els assistents han desplegat una pancarta demanant justícia per les encausades just abans de començar el judici.

Una seixantena de persones demanen justícia davant els jutjats per les encausades del cas BershkaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una seixantena de persones s'han reunit aquest dimecres al matí davant l'Audiència Provincial de Tarragona, a l'avinguda Lluís Companys, per donar suport als encausats pel cas Bershka. Els assistents, entre els quals s'hi trobava el diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya Sergi Saladié, han desplegat una pancarta on demanen justícia per les encausades tot just abans de començar el judici. Per altra banda, també han assistit davant dels jutjats una trentena de Mossos d'Esquadra vestits de paisà, els quals han entrat per la porta del darrere junt als agents acusats per no haver-se de creuar amb els manifestants.

El judici comença aquest dimecres i continuarà demà. En el procés es jutjaran les denúncies creuades entre activistes feministes i agents de la Guàrdia Urbana. El cas es remunta a l’any 2009 arran dels incidents ocorreguts davant d’una botiga de roba amb motiu d’una acció reivindicativa del col·lectiu Cau de Llunes. Els fets van acabar amb acusacions mútues per part dels agents de la Guàrdia Urbana i els activistes, entre els quals hi ha l’actual regidora de la CUP Laia Estrada.

Els tres activistes sol·liciten penes de presó i inhabilitacions per a tres dels agents implicats en els fets pels presumptes delictes de detenció il·legal, lesions, amenaces i vexacions. Per la seva banda, l’Ajuntament de Tarragona, el cos de la Guàrdia Urbana i la fiscalia acusen els activistes d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i els demanen dos anys de presó per a cadascuna.

tracking