Diari Més

Es plantegen ajornar la data dels Jocs Mediterranis més enllà del 2017

Per primera vegada, l’organització no confirma al cent per cent quan se celebrarà l’esdeveniment esportiu i lamenta no tenir garanties financeres

Les obres del Palau

Es plantegen ajornar la data dels Jocs Mediterranis més enllà del 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten poc més de 200 dies per celebrar-se els Jocs Mediterranis, l’esdeveniment esportiu trontolla més que mai. Aquest cap de setmana s’espera tenir alguna conclusió de tot plegat. Mentrestant, els equipaments necessaris pels Jocs continuen endavant, a tota marxa.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va advertir ahir que els Jocs Mediterranis que Tarragona ha d’organitzar el 2017 «potser no siguin» aquell any, sinó que s’ajornin. Blanco, que va inaugurar la seu del COE el fòrum ED16 organitzat pel diari As, va indicar que aquest cap de setmana l’assemblea del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis posarà sobre la taula l’opció d’un canvi de data.

Aquesta reunió, que se celebrarà a Orà (Algèria) demà, comptarà amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. «Espanya organitzarà els Jocs, però potser no el 2017», va dir Blanco en el COE. Està previst que els Jocs es disputin del 30 de juny al 9 de juliol del 2017.

Sense data

Per primera vegada des que se sap que Tarragona organitzarà els Jocs Mediterranis del 2017, el president dels Jocs i alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, no confirma al cent per cent la data de celebració de l’esdeveniment.

Després de l’anunci d’Alejandro Blanco, Ballesteros va remarcar que «reafirmem que la ciutat de Tarragona i el Comitè Olímpic Espanyol compliran amb el compromís adquirit d’organitzar a Tarragona els Jocs Mediterranis». En el comunicat enviat per Tarragona 2017, Ballesteros apunta que «qualsevol decisió en relació a la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 es pendrà de comú acord amb les institucios públiques que integren el Comitè Organitzador, i s’informarà oportunament». Aquí, no deixa clar quina serà la data de celebració, ja que encara s’haurà de debatre. «Juntament amb el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis buscarem la millor solució en funció de l’escenari actual», va explicar Ballesteros, que va lamentar no tenir garanties financeres per celebrar els Jocs quan estaven previstos.

L’oposició valora

Després de l’anunci per part del president del COE, els grups municipals que formen part de l’oposició van voler fer públiques les seves reaccions. Tant la CUP com ICV-EUiA demanen a l’alcalde que renunciï definitivament a la celebració dels Jocs, «per evitar que la ciutat hagi de carregar amb un deute desmesurat», comenta Arga Sentís. Per altra banda, CDC exigeix al governe spanyol el compromís ferm i «per escrit» de l’aportació dels 12 milions d’euros imprescindibles per poder celebrar l’esdeveniment. Viñuales, portaveu de Ciutadans, declara que «ajornar els Jocs evidenciaria el fracàs de la gestió del govern municipal».

tracking