Diari Més

La Plataforma Salvem el Parc de la Muntanyeta demana papereres i sistemes de rec

Els usuaris de la zona asseguren que «estem cansats de les promeses per part de l’Ajuntament»

Un camió d'alt tonatge circulant per Parc de la Muntanyeta.

La Plataforma Salvem el Parc demana papereres i sistemes de recCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la Plataforma Salvem el Parc de la Muntanyeta, –ubicat a Sant Pere i Sant Pau–, estan farts de les promeses de l’Ajuntament. Des de fa anys, els usuaris del parc demanen que s’instal·lin més papereres a la zona, ja que «a l’esplanada del Parc, formada per dues hectàrees, només hi ha una paperera», assegura Jan Aran, membre de la plataforma. A més, l’entitat també demana que s’incorpori un sistema de rec per evitar que les plantes i les herbes quedin seques, i també demanen un sistema per tallar l’herba. «Nosaltres ja coneixem les promeses de l’alcalde: sempre és sí, però mai posa data», explica Aran.

Per altra banda, la plataforma reconeix que han estat moltes les reunions que s’han celebrat amb l’Ajuntament, en les quals es contemplaven temes com la instal·lació de senyals que marquin els accessos del Parc o cartells que prohibeixin l’entrada de vehicles a la zona. Però aquestes promeses, segons els usuaris del Parc, mai veuen la llum.

Els membres de la plataforma asseguren que el Parc és una zona molt utilitzada pels veïns del barri. «La gent hi va a practicar esport des de primera hora del matí, passegen el gos i hi ha famílies que hi van a passar els diumenges», explica Aran, qui lamenta «el poc valor que s’ha donat sempre a aquest indret de la ciutat, tenint en compte que la zona és una mostra de la fauna i la flora del nostre país».

Camions al Parc

Les últimes dues setmanes, el Parc ha tingut com a protagonistes camions de gran tonatge. Alguns veïns han observat amb incredulitat el pas de camions i excavadores contractades de manera privada. Segons la Plataforma Salvem el Parc, l’Ajuntament va donar llicència d’obres a un veí de les cases del Pedrol per construir una piscina. «Ara bé, ens estranya que també donessin el permís perquè els camions accedissin al lloc a través del Parc», explica Aran, que afegeix que «a l’entrada del Parc hi havia un cartell casolà on hi posava sortida de camions». Els veïns consideren que el pas d’aquests vehicles hauria malmès alguns elements de la zona. Des del passat divendres, ja no hi ha camions, però encara s’hi pot veure el rastre de les rodes. Els veïns demanen una explicació, «ja que aquest pas no es pot fer servir per a ús privat», diu Aran.

tracking