Diari Més

Arga Sentís (ICV) s'oposa a què la Generalitat llogui la Ciutat Residencial

L’alcalde de Tarragona, Josep Felix Ballesteros, assegura que l’anunci l’ha agafat per sorpresa

Imatge d'arxiu de l'entrada de la Ciutat Residencial de Tarragona.

La Generalitat vol llogar la Ciutat Residencial de Tarragona per 480.000 euros l'anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que es fes públic que la Generalitat de Catalunya té la intenció de llogar alguns immobles de la ciutat, entre els quals es troba la Ciutat de repòs i vacances, la portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Arga sentís, considera que «oferir en una fira immobiliària la ciutat residencial de Tarragona és un abús que s’ha fet d’esquenes a la ciutat, que compromet seriosament el futur de l’equipament».

Segons Sentís, «la Ciutat de repòs i de vacances és un patrimoni de tots els tarragonins, edificat amb diner públic i dedicat històricament a una funció social. No és acceptable que la Generalitat decideixi, unilateralment, arrabassar aquest equipament al gaudi dels ciutadans i llogar-lo amb un afany exclusivament recaptatori, sense tenir en compte les nostres necessitats i el dret dels veïns a disposar d’allò que els pertany. El fet que això és vulgui fer mitjançant una fira d’ofertes immobiliàries és especialment greu. Més encara quan a la ciutat hi ha diverses propostes per reobrir la Residencial amb una funció social». La dirigent ecosocialista es va preguntar també «si aquesta operació immobiliària és la torna per les inversions que han fet en els Jocs Mediterranis, evidenciant que al final volen que tot els hi surti gratis i que perdi el ciutadà».

Sentís també va considerar «molt simptomàtic» que aquesta operació es faci sense que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en tingués cap informació, «la qual cosa que demostra que l’equip de govern, format per un pacte estrany i contra natura, ha perdut el rumb i no té cap projecte coherent per oferir a la ciutadania». Per la seva banda, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va assegurar que no tenia constància d’aquest anunci, i va explicar als mitjans de comunicació que «no em sento molest, però em posaré en contacte amb el delagat del govern, Òscar Peris perquè m’expliqui la situació».

Cap proposta en ferm

El govern busca ingressar fins a 24 milions d’euros per la Ciutat Residencial. Calculen que un lloguer a 50 anys a un cost anual de 480.000 euros, sumaria aquesta quantitat. El delegat del govern va explicar que «la Generalitat té obligació de trobar utilitat als espais, solars i edificis en desús». El futur projecte haurà de garantir l’ús públic dels terrenys i assegurar que el patrimoni arquitectònic es mantingui en bon estat. Peris explica que han rebut propostes per ocupar l’espai però cap en ferm.

tracking