Diari Més

Cultura Popular

El Griu Petit podria ser una realitat la Santa Tecla de l'any vinent

Els veïns de la Vall de l’Arrabassada està buscant finançament per poder presentar el projecte

El Griu gran es va incorporar al Seguici Popular fa dos anys, de la mà dels veïns de l'Arrabassada.

El Griu Petit podria ser una realitat la Santa Tecla de l'any vinentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Griu Petit serà una realitat ben aviat. Els veïns de la Vall de l’Arrabassada ja s’han posat en marxa perquè el Griu també tingui el seu lloc durant la Santa Tecla Petita. En aquests moments, l’associació de veïns està ultimant els detalls per presentar el projecte a l’Ajuntament i la intenció és que el Griu Petit pugui sortir la Santa Tecla vinent o, com a molt tard, l’any 2018.

Dos anys després de la incorporació del Griu al Seguici Popular de la ciutat, els veïns de l’Arrabassada creuen que és clau la incorporació del Griu Petit, «per tal de fer més gran l’entitat», explica Josep Maria Bertran, president de l’Associació de Veïnes i Veïns de la Vall de l’Arrabassada i Músics.

Actualment, l’entitat es troba en la fase de recerca de finançament. A grosso modo, Bertran creu que la inversió haurà de ser de 8.000 euros, que inclou la construcció de la bèstia i també els tabals i el vestuari, que en aquest cas serà idèntic al dels membres del Griu gran. L’encarregat de portar a terme la figura serà l’escultor tortosí Joan Iniesta, que també ho va ser del Griu, i estarà fet de fibra de vidre. El Griu Petit serà un 60% de la bèstia gran i comptarà amb les mateixes característiques físiques.

Des de l’associació de veïns asseguren que la voluntat és tramitar la sol·licitud com més aviat millor, perquè la incorporació al Seguici es pugui fer l’any vinent. Tot i així, l’entitat és conscient que l’última paraula la tindrà la Comissió Assessora del Seguici, que serà qui decidirà si l’element s’incorpora o no. El Griu serà l’última de les bèsties petites del Seguici, que acompanyarà al Drac, al Bou, a la Víbria, a l’Àliga, a la Cucafera, a la Mulassa i al Lleó.

Element de cohesió social

Bertran ha confessat que la idea del Griu Petit va sorgir a la vegada que la del Griu gran, «però érem conscients que havíem de fer les coses poc a poc». L’entitat vol donar lloc als fills i néts de membres del Griu i, d’aquesta manera, involucrar als pares en aquest projecte. «Només falta fer la sessió fotogràfica, buscar el finançament i presentar-ho a l’Ajuntament», explica Bertran, que afegeix que ja s’han reunit en diverses ocasions amb els tècnics del consistori. Segons Bertran, el Griu ha estat un element de cohesió social dins del barri. «Ara, amb el Griu Petit, l’entitat es farà més gran i tindrà més impacte», ha explicat Bertran.

tracking