Diari Més

Ballesteros treu ferro a que el PP votés en contra del finançament dels Jocs i no dubta del suport de l'Estat

El conseller d'Empresa i Coneixement signa a Tarragona un conveni per vincular els comerços de la demarcació a la cita esportiva del 2017

El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, signant el llibre d'honor sota la mirada de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el tinent d'alcalde Alejandro Fernández i el secretari d'Empresa, Joan Aregio. imatge del 26 d'octubre de 2016 (horitzontal)

alcalde, compromís, conseller, conveni, Jocs Mediterranis, Jordi Baiget, Josep Fèlix Ballesteros, PIMEC, suportACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha tret ferro al fet que el PP, soci de govern dels socialistes al consistori tarragoní, votessin en contra del compromís econòmic del Congrés per als 12 milions d'euros de finançament dels Jocs Mediterranis 2017, en una Proposició No de Llei presentada pel Partit Demòcrata Català. Ballesteros ha valorat el gest del diputat Ferran Bel, si bé ha afegit que no deixa de ser una mera declaració de bones intencions. «És positiva, encara que no era estrictament necessària», ha declarat l'alcalde. Així, ha justificat que els populars no hi donessin suport perquè qüestionaven «tècnicament» el contingut, però que en cap cas es posa en dubte el compromís de l'Estat. La reacció de Ballesteros ha coincidit amb la visita aquest dimecres del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, a Tarragona per signar un conveni en relació als jocs.

Aquest conveni, signat amb també amb el president de Pimec, Josep González, servirà per implicar els comerços de la demarcació de Tarragona amb la cita esportiva del 2017. Així, s'estima que els 11.000 comerços que hi ha en les 16 subseus dels jocs decoraran els seus aparadors amb la temàtica de l'esdeveniment, a més d'informar la clientela i vendre marxandatge. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat el poder difusor que poden exercir els establiments per promocionar els Jocs Mediterranis i arribar, per «capil·laritat», a totes les capes de la població.

La Generalitat hi aporta 60.000 euros per un conveni a dos anys -enguany i el vinent. Per la seva banda, Pimec s'encarregarà de fer una formació als comerços adherits. També s'editarà un llibre amb les experiències viscudes. El conseller Jordi Baiget ha destacat la importància del comerç local. «Una ciutat viva si té un comerç viu; volem involucrar els comerços als jocs i, de pas, enfortir el comerç urbà i de proximitat; en defensa del comerç urbà allí sempre estarem», ha manifestat el conseller. «Volem que els Jocs Mediterranis siguin alguna cosa més que uns jocs i una celebració esportiva», ha conclòs Baiget.

Conveni per garantir el consum d'aigua a tots els tarragonins amb vulnerabilitat econòmica

El conseller ha signat un segon conveni, en aquest cas en matèria de mesures per fer front a la pobresa energètica. Així, el conveni preveu aplicar accions per fer front a les necessitats de les famílies més desafavorides. En concret, l'empresa d'aigües de Tarragona incrementarà l'any vinent en 15.000 euros la partida del Fons Social que va crear per iniciativa pròpia l'any 2013. Aquest fons es va engegar amb 60.000 euros, una partida que no ha parat d'incrementar-se fins arribar enguany als 80.000 euros i situar-se fins als 95.000 l'any vinent. Es preveu que unes 400 famílies es beneficiïn enguany d'aquests ajuts.

tracking