Diari Més

Municipal

Un recurs obliga a ampliar el termini per les 12 places de la Urbana

S’han modificat les bases de l’apartat de les proves físiques, beneficiant els aspirants amb edat més avançada

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana.

Un recurs obliga a ampliar el termini per les 12 places de la UrbanaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha ampliat el termini per sol·licitar les dotze places d’agents de la Guàrdia Urbana, arran del recurs presentat per part d’un particular, segons fonts municipals. Aquesta ampliació es deu a la modificació de les bases que regeixen el procés selectiu, concretament a les que es refereixen a la realització de les proves físiques. Segons les noves bases, publicades a la seu electrònica de l’Ajuntament, el passat divendres, els aspirants menors de 35 anys no sumaran cap punt a la puntuació final de les proves físiques, aquells aspirants que tinguin entre 36 i 45 anys, sumaran 0,5 punts i els que estiguin entre els 46 i 57 anys, sumaran 1 punt a la puntuació final el dia de les proves físiques.

Aquesta mesura, que ha obligat al consistori a ampliar el termini i a deixar sense efecte la relació de persones admeses i excloses fetes fa un mes, sorgeix després que un particular presentés un recurs demanant la revisió de les bases del procés selectiu.

A efectes pràctics, aquest canvi ha suposat la suspensió de la convocatòria del concurs lliure que es va portar a terme aquest estiu i s’ha establert un nou termini de presentació d’instàncies, que va iniciar el passat divendres i que finalitzarà d’aquí a vint dies, aproximadament.

Cal recordar que, fa un mes, es va portar a terme la primera selecció, en la qual es van admetre uns 600 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana. Segons l’anunci publicat a la seu electrònica de l’Ajuntament, es donaran per presentats, en el nou termini, a totes les persones que van presentar la corresponent instància durant el passat mes de juny, sempre i quan no manifestin el seu desistiment durant el nou termini. Tot i així, el punt cinc de l’anunci especifica que «es deixarà sense efecte la relació provisional de persones admeses i excloses i la relació provisional de les persones presentades, admeses i excloses».

Finalment, un cop finalitzat el nou termini, s’aprovarà una nova relació provisional de persones admeses i excloses. Alguns dels aspirants ja han mostrat la seva disconformitat amb aquest anunci, ja que, segons expliquen, aquest canvi en les bases ha provocat el desconcert entre aquells aspirants que es van presentar el passat mes de juny, i que ja van acreditar tota la documentació necessària i, fins i tot, van pagar els 22 euros de taxa obligatòria.

Requisits

Els requisits per participar en la convocatòria són tenir la nacionalitat espanyola, tenir entre 18 i 57 anys, ser graduat en educació secundària o tècnic de grau mitjà –com a mínim–, no haver estat condemnat per cap delicte i posseir una sèrie de permisos de conducció, entre d’altres. Per altra banda, la convocatòria de la primera prova es farà a través d’un anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i, també, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Tarragona.

Pel que fa a les qualificacions, es completaran a través de tres proves. En primer lloc, un exercici de coneixements culturals, que consistirà a respondre per escrit, en un període màxim d’una hora, un qüestionari tipus test de 50 preguntes amb quatre respostes alternatives. La segona prova té a veure amb els coneixements de llengua catalana, per tal de valorar si els aspirants han assolit el nivell B2 –condició imprescindible per poder optar a una de les dotze places d’agents de la Guàrdia Urbana–. Finalment, en la tercera prova, la de les proves físiques, es troba la correcció que ha obligat a l’Ajuntament a ampliar el termini. Amb aquesta nova mesura, aquells aspirants de més edat disposaran d’un avantatge significatiu pel que fa a la puntuació.

Molts dels aspirants ja han començat a entrenar i a estudiar per poder superar aquestes proves, i ara es troben que el procés ha patit una aturada i que els seus plans no seran tan immediats com semblava en un primer moment. Tot i així, l’Ajuntament de Tarragona sempre ha assegurat que aquestes dotze places estaran disponibles durant els Jocs Mediterranis del 2017.

tracking