Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona seguirà com a acusació en el Cas Bershka

El ple tomba la moció de la CUP i el govern municipal explicita el seu suport «sense fissures» al cos policial

Un agent de la Guàrdia Urbana en primer pla i diversos activistes alçant guixos de color blanc al fons, al ple d'aquest dilluns.

L'Ajuntament de Tarragona seguirà com a acusació en el Cas BershkaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona seguirà personat com a acusació particular en el ‘cas Bershka’ després que el ple hagi tombat la moció de la CUP en què es demanava que el consistori es retirés d’aquest procediment que jutjarà les denúncies creuades entre activistes feministes i agents de la Guàrdia Urbana.

El cas, que arribarà a judici els dies 9 i 10 de novembre a l’Audiència de Tarragona, es remunta a l’any 2009 arran dels incidents ocorreguts davant d’una botiga de roba amb motiu d’una acció reivindicativa del col·lectiu Cau de Llunes. Els fets van acabar amb acusacions mútues per part dels agents de la Guàrdia Urbana i els activistes, entre els quals hi ha l’actual regidora de la CUP Laia Estrada. Durant el debat de la moció, del qual Estrada s’ha absentat, el govern municipal ha explicitat el seu suport «sense fissures» al cos policial.

El regidor de la CUP Jordi Martí ha estat l’encarregat de defensar la moció amb la qual ha reivindicat que el consistori es retiri del procediment. La proposta només ha rebut el suport d’ERC, que ha evitat valorar els fets que es jutjaran però ha titllat la personació del consistori com un fet «inexplicablement excepcional», i d’ICV-EUiA, que ha criticat la manca de criteri de l’Ajuntament a l’hora de decidir quan pren part o no en els processos judicials.

En contra de la moció

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de C’s, Rubén Viñuales, ha defensat que la Guàrdia Urbana treballa per tots els ciutadans i que tenen dret que l’Ajuntament els defensi en els processos judicials. Igualment, la regidora de CiU Cristina Guzmán ha defensat que «s’hauria de donar l’oportunitat a tots els agents de ser defensats per l’Ajuntament perquè vetllen per tota la ciutadania».Al seu torn, el primer tinent d’alcalde, Alejandro Fernández (PP), ha manifestat «el suport sense fissures a la Guàrdia Urbana perquè tenen com a vocació garantir l’ordre i les llibertats». A més, Fernández ha afirmat que els agents «són Ajuntament» i que ha de ser un jutge qui decideixi què passa amb aquest cas.El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, ha justificat que el cap de la Guàrdia Urbana va sol·licitar que l’Ajuntament es personés en la causa. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que sempre donarà suport a la tasca de la Guàrdia Urbana, de qui ha destacat els sacrificis per la ciutat.

Durant el debat de la moció, diversos activistes han assistit al ple i han alçat guixos de color blanc per simbolitzar l’acció reivindicativa que es va portar a terme el dia del fets. Al seu torn, dos membres d’un sindicat de la Guàrdia Urbana han exhibit samarretes en suport al cos policial.Els tres activistes sol·liciten penes de presó i inhabilitacions per a tres dels agents implicats en els fets pels presumptes delictes de detenció il·legal, lesions, amenaces i vexacions. Per la seva banda, l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la fiscalia acusen els activistes d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i els demanen dos anys de presó.

tracking