Diari Més

Turisme

Tarragona rep aquest dijous un creuer d'origen noruec d'estil 'gustavià'

El vaixell duu poc més de 100 passatgers i una tripulació de 90 persones

Serenissima, de la companyia Noble Caledonia

Tarragona rep aquest dijous un creuer d'origen noruec d'estil 'gustavià'Internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es tracta d'un vaixell petit pel que acostumen a ser els creuers, però tot és de gran exclussivitat. El Serenissima, de la companyia anglesa Noble Caledonia, és un creuer de luxe que aquest dijous atracarà a Tarragona amb 110 passatgers a bord i una tripulació de 90 persones.

El vaixell, d'origen norueg, arribarà a Tarragopna pels vols de les 6.60 h del matí procedent de Barcelona i salparà a les 19 h en direcció a València.

El Serenissima és un vaixell de 87 metres d'eslora, una mànega de 13,30 m i 4,95 m de calat màxim. No és un creuer modern. De fet, va ser construït l'any 1960 i va fer creuer per la costa de Noruega des d'aleshores, amb el nom de Harald Jarl. L'any 2002 el va adquirir la companyia americana Elegant Cruises, va ser rebatejat com 'Andrea' i va ser completament reformat a Suècia. Aquesta reforma va servir perquè rebés una redecoració interior a l'estil 'gustavià', que és la que manté el creuer, ara com a Serenissima. Fa quatre anys va tornar a experimentar una nova renovació que, en aquest cas, va servir per a millorar aspectes més moderns de confort, com jacuzzis, bars, gimnasos i altres equipaments.

MS Hamburg

També aquest divendres farà parada a Tarragona un altre creuer, però en aquest cas de majors dimensions. Es tracta del MS Hamburg, que pertany a la naviliera Plantours Kreuzfahrten, i té una eslora de 145 metres. El vaixell opera com a creuer des de l'any 1989.

L'Hamburg' atracarà a les 8h a la terminal de creuers del Port de Tarragona, ubicada al dic de Llevant, amb 400 passatgers a bord, principalment de nacionalitat alemanya. El vaixell salparà a la 13 h del mateix dijous amb direcció Alghero, Itàlia per continuar la seva ruta pel Mediterrani.

Els dos creuers és la primera vegada que fan parada a Tarragona.

El creuer Hamburg.

Tarragona rep aquest dijous un creuer d'origen noruec d'estil 'gustavià'Internet

tracking