Diari Més

Laboral

Els treballadors denuncien la Ferreteria Anguela perquè fa set mesos que no cobren

No volen abandonar la feina per no quedar-se sense indemnització

Establiment de la Ferreteria Anguela al carrer Pare Palau de Tarragona

Els treballadors denuncien la Ferreteria Anguela perquè fa set mesos que no cobrenGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim mes de gener està previst que se celebri el judici a magistratura de treball a causa de la denúncia per impagaments presentada pels treballadors contra els propietaris de la Ferreteria Industrial Anguela. Segons afirmen els empleats, des de fa set mesos no cobren les nòmines i han arribat a una situació insostenible. La majoria dels afectats, afirmen, és personal que porta treballant-hi «tota la vida» i en alguns casos s’han produït baixes mèdiques laborals derivades de la situació que han de patir els empleats.

Per la seva banda, un dels administradors de l’empresa, assegura que, el mes de juliol, treballadors i propietaris van arribar a un acord. «En un principi, els empleats van proposa el tancament de la ferreteria i cobrar les indemnitzacions, però els hi vam prometre que tenim un pla de viabilitat que permetre pagar tot el que devem als treballadors», explica el representant de l’empresa, qui afegeix que «abans d’acabar l’any, aquest problema estarà solucionat, ja que estem fent l’empresa més gran i tot sortirà endavant». Finalment, l’administrador de Ferreteria Anguela ha dit que «entenem la situació dels treballadors, però nosaltres fem tot el que podem».

Només matins

Per altra banda, la ferreteria ja només obre als matins i pateix una situació de manca de material, que provoca que molts dels productes que cerquen els clients no es pugui servir.

Segons les queixes dels empleats, la propietat no vol tancar l’establiment per forçar que els treballadors deixin voluntàriament la feina, perquè té la intenció, asseguren, d’arribar fins al judici i per al qual encara queden alguns mesos. Per altra banda, un altre dels administradors de la ferreteria, Ignasi Anguela, desmenteix aquesta informació, ja que assegura que «la família ha venut part del patrimoni per tirar endavant el negoci».

La Ferreteria Industrial Anguela (FIA), ubicada al carrer Pare Palau de Tarragona, va obrir portes el 1967. Un any després, el seu propietari, Ramon Anguela, crea, juntament amb altres ferreteries, la que acabaria sent la Cooperativa Industrial de Ferreters Catalonia (CIFEC), que actualment aplega més de 140 establiments repartits per Catalunya, l’Aragó, les Illes Balears, el País Basc i Andorra.

Segons informació de la seva web corporativa, a banda de l’establiment a Pare Palau, l’empresa compta amb una altra botiga, Bricofia, dedicada al bricolatge i la jardineria. Des del 1990 també disposa d’una nau al polígon industrial Francolí, dedicada al subministrament industrial. L’any 2003 va obrir una nova ferreteria a Sant Pere i Sant Pau i un any més tard va realitzar la reforma i ampliació de l’establiment del carrer Pare Palau.També segons les mateixes dades, actualment l’empresa dóna feina a una plantilla de 8 persones.

tracking