Diari Més

Política

Proposen Ángel Arenas com a nou gerent del Patronat de Turisme de Tarragona

Oposició i sector hoteler defineixen de «simulacre» el procés de selecció de la gerència

Ángel Arenas.

Proposen Ángel Arenas com a nou gerent del Patronat de Turisme de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona debatrà en el plenari d'aquest divendres la proposta de nomenar Ángel Arenas García-Ceca com a nou gerent del Patronat Municipal de Turisme, després que el govern decidís substituir a Carles Sans, per possibles irregularitats en la gestió del Patronat. Els partits de l’oposició i els representants del sector hoteler de la ciutat han definit de «simulacre», el procès de selecció que va iniciar l’Ajuntament, en què es van rebre fins a vuit currículums. Fa unes setmanes, quan els mitjans de comunicació van fer-se ressò de la pèrdua progressiva de confiança cap a Sans, per part de la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, el sector hoteler privat ja apuntava que Ángel Arenas seria el nou gerent i que aquest canvi es devia a una decisió política.

Quatre dies després de finalitzar el termini per presentar propostes, l’equip de govern ja té nou candidat per encapçalar el Patronat de Turisme. «Ángel Arenas reuneix la titulació, l’aptitud i les condicions específiques adients per desenvolupar la tasca com a gerent del Patronat. El seu perfil professional és idoni per donar continuïtat i per enriquir el model turístic de la nostra ciutat, ja que ha participat a diversos projectes turístics de l’Ajuntament de Tarragona», asseguren des de l’equip de govern del consistori, en un comunicat enviat aquestpassatdijous. Entre els projectes turístics on ha participat destaquen el Pla de negoci del nou espai Colònia Tàrraco Viva, l’any 2012, i el Desenvolupament Estratègic de la Marca Tarragona des de l’any 2014.

El perfil

Ángel Arenas és Llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid. Compta amb vint anys d’experiència al sector privat, des d’on ha col·laborat amb diverses administracions públiques. Té coneixement de l’àmbit turístic per la seva experiència en estudis de mercat per a diferents empreses del sector. Arenas està vinculat a la Universitat Rovira i Virgili, com a professor associat de diferents Graus.

Simulacre de selecció?

«El procés de selecció ha estat una pantomima. Tothom sabia que Ángel Arenas seria el nou gerent. No cal que facin veure que són transparents, la normativa permet que sigui un càrrec de lliure designació. No entenem per què han hagut de fer veure que feien una mena de concurs públic», explicava Xavi Jornet, president de l’Associació d’Hotels de Tarragona. Jornet ha assegurat que «el sector està preocupat pel funcionament del Tarragona Convention Bureau, –organisme que promociona els congressos a la ciutat–, ja que actualment està inoperatiu i això afectarà els nostres negocis en un futur». A més, també ha apuntat que «estem indignats perquè, en cap moment, s’ha tingut en compte l’opinió del sector privat».

Pel que fa a les formacions polítiques que estan a l’oposició, la gran majoria assegura que la decisió de posar a Ángel Arenas al capdavant del Patronat, ja estava presa des de fa mesos. El portaveu de CDC, Albert Abelló, ha explicat que «el PP volia posar a un dels seus, però no calia embrutar la imatge de Sans». Laia Estrada, de la CUP, ha assegurat que «les irregularitats han estat l’excusa perfecta per fer la seva». Finalment, Pau Ricomà, portaveu d’ERC, ha lamentat que «no es consulti el màxim òrgan del Patronat, com és el consell rector, on hi ha representat el sector».

tracking