Diari Més

Festes

La pluja obliga a traslladar la processó del Roser a l'interior de la Catedral

Els Gegants i Nanos del carrer Merceria no van poder sortir, però la Banda de Timbals de la Presa de Jesús va fer una actuació a la plaça del Fòrum

Actuació de la Banda.

La pluja obliga a traslladar la processó del Roser a l'interior de la CatedralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja va jugar una mala passada als veïns del carrer Merceria i de la plaça del Fòrum, que van haver d’anul·lar diferents actes durant les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, celebrades aquest cap de setmana. Però no tot són males notícies: gràcies a l’amenaça de pluja, la solemne processó de la Mare de Déu del Roser es va celebrar a l’interior de la Catedral i del Claustre. Era la primera vegada que la Verge desfilava per aquest lloc, la qual cosa va provocar l’emoció dels veïns. «No hay bien que por mal no venga», deia una veïna.

La part negativa de la jornada és que ni els Gegants ni els Nanos del carrer Merceria van poder sortir fent la cercavila. En canvi, la Banda de Timbals de la Presa de Jesús, –que ja fa dos anys que acompanya a la Mare de Déu–, no va perdre l’oportunitat i va fer una petita actuació a la plaça del Fòrum, que va captivar als assistents.

La protagonista de la processó va ser la Mare de Déu del Roser, que, durant l’any, està guardada a la Catedral. La rèplica més antiga està exposada, permanentment, a la façana d’un edifici del carrer Merceria, en una petita capella, que obliga a aixecar els ulls a tots aquells que passen. Durant la processó d’ahir, les dones del barri van ser les encarregades de portar-la a espatlles. Darrere de la imatge, la Pubilla –Irene Egea– i l’Hereu –Adrià Galià–, donaven pas a la junta de l’associació de veïns del barri i als representants polítics de la ciutat. Gràcies a la bona sintonia entre el capellà de la Catedral i l’entitat veïnal, la Verge va poder desfilar per l’interior del temple. A continuació, es va celebrar la missa solemne a l’altar Major de la Catedral.

Cap de setmana ple d’actes

A la tarda va ser el torn de la coca amb xocolata, de les havaneres amb el grup Vent de Garbí i del ron cremat. La combinació perfecta per acomiadar-se d’un cap de setmana replet d’actes tradicionals i festius organitzat per l’associació de veïns del barri. Les festes van començar divendres amb la proclamació de la Pubilla i de l’Hereu. Dissabte, va ser el torn de la Trobada de Gegants que va comptar amb cinc colles convidades. A la nit, el grup Ruben’s va omplir la plaça fins que la pluja la va buidar.

La Verge durant la processó

La pluja obliga a traslladar la processó del Roser a l'interior de la CatedralCedida

tracking